Home » Nieuws

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 5 – BELOFTENDIVISIE

Het is 18:00 uur, we gaan van start. Oh nee wacht, dat is normaal gesproken het geval. Nu ben ik onderweg naar Thialf Heerenveen, we zullen pas rijden om 21:30 als allerlaatste. Na 1.5 uur rijden ben ik aangekomen bij het oude Thialf stadion in een volledig nieuw jasje, want ja van binnen zie je nauwelijks tot geen verandering maar vanaf de buitenkant staat er een volledig nieuwe schaatshal.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG HEIDEMANBOKAAL – DAMES

Gisteren stond er een losse wedstrijd op het programma: de ‘Heideman bokaal.’ Heidi en ik stonden aan de start bij de dames. Met aan het stuur de landelijk debuterende ploegleider Joris. Joris was duidelijk, hij wilde ons van voren zien en zei: ‘probeer maar wat deze wedstrijd, jullie hebben niks te verliezen.’

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG REGIOTOP 2 EN ZESBANEN 3 – DAMES

Na een wat minder geslaagd vorig weekend met veel valpartijen ging ik zaterdag met gezonde tegenzin van huis. Om drie uur vertrokken m’n paps en ik uit Lelystad. Deze keer zou ik kaartlezen (ja wij zijn van die mensen) en ik moest nog wel even opletten, want vorige keer waren we verkeerd gereden. Maar toen Joris ons met z’n blauwe doos inhaalde, wist ik zeker dat we de goede kant opgingen.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 4 – BELOFTENDIVISIE (WINST!)

Deze week was de ijsbaan in Haarlem het decor van de KPN Marathon Cup. Doordat in de eerste drie wedstrijden ijzersterk werd gereden en Mark al twee wedstrijden in een wit pak reed waren de verwachtingen opnieuw hoog gespannen. Deze week stond ik samen met Christiaan, Mark, Max, Niels, Paul aan de start. Jeroen en Maico kon er niet bij zijn door langebaanverplichtingen.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 4 – TOPDIVISIE HEREN

Haarlem 14 november 2015. Een app-bericht van Christoffel Hendriks over de wedstrijd in Haarlem deed mij beseffen dat deze eerstejaars A-rijder er goed voor staat. Hij appte dat het een slappe koers was. Ik denk dat het meer over Christoffel zelf zegt. Namelijk dat hij sterk reed in de wedstrijd. Precies op tijd voor een mogelijke Elfstedentocht dit seizoen. In de wedstrijd botste hij ook tegen een andere rijder. Christoffel bleef net in de benen. En dat net in de benen blijven komt ook goed van pas in Friesland op natuurijs.

Lees meer »