Home » Nieuws

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »

Snelle wedstrijden in Utrecht

Zaterdag stond de Cup in Utrecht op het programma. 4 snelle wedstrijden en veel aanvallen waren in alle wedstrijden ingrediënten. Voor het team waren er wisselende uitslagen. Roos miste weer net aan het podium, Casper reed zijn eerste top-10, Bente reed zeer aanvallend maar dit werd helaas niet beloond, Daan reed de eerste top-10 voor de Aas en laat daarmee zien dat de eerste twee wedstrijden pech waren.

Lees meer »

Steeds dichter bij de uitschieter in Deventer

Dit weekend was het weer tijd om te koersen. De regio dames mochten van start tijdens de eerste Regiotop en de landelijke rijders stonden klaar voor KPN Cup 2 in Deventer. Bij de Regiotop mistte Roos net aan het podium, maar de ploeg mag terugkijken op een goede wedstrijd. Ook bij de Beloften was Mark voor de tweede keer dichtbij een podium, maar vluchtpoging in de finale redde het net niet. Bij de Dames Topdivisie was het net als vorige week een door de sprintersploegen gecontroleerde koers en Tessa reed in de sprint naar een mooie 14e plaats. De Topdivsie Heren hadden vorige week een valse start en in Deventer lieten ze weer zien dat ze mee kunnen. 

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 5 – BELOFTENDIVISIE

Het is 18:00 uur, we gaan van start. Oh nee wacht, dat is normaal gesproken het geval. Nu ben ik onderweg naar Thialf Heerenveen, we zullen pas rijden om 21:30 als allerlaatste. Na 1.5 uur rijden ben ik aangekomen bij het oude Thialf stadion in een volledig nieuw jasje, want ja van binnen zie je nauwelijks tot geen verandering maar vanaf de buitenkant staat er een volledig nieuwe schaatshal.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG HEIDEMANBOKAAL – DAMES

Gisteren stond er een losse wedstrijd op het programma: de ‘Heideman bokaal.’ Heidi en ik stonden aan de start bij de dames. Met aan het stuur de landelijk debuterende ploegleider Joris. Joris was duidelijk, hij wilde ons van voren zien en zei: ‘probeer maar wat deze wedstrijd, jullie hebben niks te verliezen.’

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG REGIOTOP 2 EN ZESBANEN 3 – DAMES

Na een wat minder geslaagd vorig weekend met veel valpartijen ging ik zaterdag met gezonde tegenzin van huis. Om drie uur vertrokken m’n paps en ik uit Lelystad. Deze keer zou ik kaartlezen (ja wij zijn van die mensen) en ik moest nog wel even opletten, want vorige keer waren we verkeerd gereden. Maar toen Joris ons met z’n blauwe doos inhaalde, wist ik zeker dat we de goede kant opgingen.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 4 – BELOFTENDIVISIE (WINST!)

Deze week was de ijsbaan in Haarlem het decor van de KPN Marathon Cup. Doordat in de eerste drie wedstrijden ijzersterk werd gereden en Mark al twee wedstrijden in een wit pak reed waren de verwachtingen opnieuw hoog gespannen. Deze week stond ik samen met Christiaan, Mark, Max, Niels, Paul aan de start. Jeroen en Maico kon er niet bij zijn door langebaanverplichtingen.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 4 – TOPDIVISIE HEREN

Haarlem 14 november 2015. Een app-bericht van Christoffel Hendriks over de wedstrijd in Haarlem deed mij beseffen dat deze eerstejaars A-rijder er goed voor staat. Hij appte dat het een slappe koers was. Ik denk dat het meer over Christoffel zelf zegt. Namelijk dat hij sterk reed in de wedstrijd. Precies op tijd voor een mogelijke Elfstedentocht dit seizoen. In de wedstrijd botste hij ook tegen een andere rijder. Christoffel bleef net in de benen. En dat net in de benen blijven komt ook goed van pas in Friesland op natuurijs.

Lees meer »