Eerste podium van het seizoen

Gepubliceerd op 21 november 2018 om 21:21

Afgelopen weekend was er de KPN marathon cup 5 in Haarlem met een primeur voor onze landelijke dames

Aanvallen worden helaas nog niet beloond bij de regiotop dames

Alweer de 3e regiotop wedstrijd voor de regiodames. Roos zat helaas ziek thuis, maar gelukkig hadden we invaller Lynn om een keer met ons mee te rijden. Op de bel ging Pien er meteen vandoor waardoor het duidelijk was dat wij niet af gingen wachten deze wedstrijd. Iedereen heeft een keer in een kopgroep gezeten, maar helaas werd het gat elke keer weer dicht gereden. Het werd daardoor wederom een eindsprint. De dames wilden goed positioneren, maar Suzanne ging met 6 ronden te gaan met een ultieme poging ervandoor. Helaas strandde ook deze aanval met het eind in zicht. Pien zat gelukkig nog wel goed van voren en kon sprinten naar een mooie 5e plek. Ook Lynn (14), Annelies (38), Estelle (40) en Suzanne (46) reden knap uit. In het ploegenklassement staat Port of Amsterdam/ SKITS nu 3e!

Attent gereden en gegokt bij de beloften

De beloften stonden deze wedstrijd weer met 4 man aan de start omdat Koen ook weer fit genoeg was om te rijden. Het was een wedstrijd met veel aanvallen en er waren veel groepjes die weg reden. De mannen reden allemaal zeer attent en ze zaten bij elk groepje wel mee.

20 ronden voor het eind was het wel duidelijk dat het een massasprint zou worden. De mannen hadden elkaar goed opgezocht in de laatste 10 ronden en ze reden buitenom het peloton met de hele trein. Het was een mooie actie, alleen deze kwam net wat rondes te vroeg en daardoor zakten de mannen allemaal een beetje te ver terug in het peloton om goed voorin te kunnen eindigen. Mark werd uiteindelijk 19e, Casper 42e, Jesper 56e en Koen 64e.

Eerste podiumplek bij de dames!

Bij de dames was het een chaotische wedstrijd waar veel aangevallen werd. Na ongeveer zeven ronden was er al een valpartij waardoor er een herstart plaatsvond. De wedstrijd werd hard gemaakt en het tempo lag hoog. De dames van Port of Amsterdam reden actief mee en probeerden een aantal keren mee te zitten met de aanvallen. Helaas was er geen kopgroep die stand hield tijdens de race. Het gevolg was weer een massasprint. Bente zat super gepositioneerd en werd in de massasprint knap 3e! De aanvallende manier van rijden werd hierdoor zeer beloond.

Melissa moest jammer genoeg na 15 rondes de koers verlaten door een valpartij. Malou heeft een sterke wedstrijd gereden, maar had helaas wat last van andere rijders en werd 48e. Tessa reed ook knap in de punten en werd 18e.

De dames zijn super tevreden en trots op het team, met een mooie derde plek voor Bente!

Teamwork bij de heren A

Het volledige team bij de heren stond aan de start in Haarlem! Voor Sjaak was het eventjes aankijken na een aantal wedstrijden gemist te hebben door een blessure, maar de rest was er klaar voor! Voor Team Vector stond alleen Joeri aan de start omdat Victor en Jeroen in Alkmaar aan de start van de Holland Cup stonden om zich te plaatsen voor het NK afstanden. Het is nog eventjes afwachten of dit gelukt is.

Wat betreft de marathon hebben de mannen zeker weer wat stappen gemaakt. Vanaf het begin van de koers zaten ze regelmatig mee in de ontsnappingen. Er waren diverse pogingen, maar toch bleef het peloton heel lang bij elkaar, totdat de wedstrijd met het oog op de finale ontplofte. Een kopgroep met Daan erbij reed weg, maar kreeg niet gemakkelijk de zege van het peloton. Het ging lang hard en Daan moest helaas lossen uit de kopgroep. Mark liet zich afzakken om Daan te ondersteunen en daardoor kon Daan nog knap voor het peloton finishen op een mooie 13e plaats!

Sjaak reed aan het begin sterk mee, maar de wedstrijd was helaas nog net te lang voor hem. Niels werd helaas meegenomen in een valpartij en kon de aansluiting niet meer maken met het peloton.

Alle divisies hebben weer een mooie stap gemaakt en ze zullen zich nu richten op de vierdaagse Trachitol Trophy die morgen start!