Over de ploeg

Studenten

Het SKITS Talent Team is een schaatsploeg voor studenten. De ploeg heeft een team op het hoogste niveau in de Daikin Marathon Cup en teams in de opleidingsklasses. De ploeg onderscheidt zich doordat zij de enige studentenschaatsploeg van Nederland is. Het is een dynamische ploeg waarbinnen sporters en begeleiding ervaring op kunnen doen in, en plezier beleven aan topsport, sportbegeleiding, management, onderzoek en innovatie. Het SKITS Talent Team biedt een uniek platform aan studenten om zich te ontwikkelen binnen de schaatssport. We brengen het bedrijfsleven, de onderwijsinstellingen en (fanatiek) sportende studenten uit Amsterdam samen. Verschillende organisaties, zoals de UvA, VU, HvA, de Haven van Amsterdam en studentensportvereniging SKITS zijn verbonden door de ploeg. Hiermee bieden we een uitdagende omgeving waarin ontwikkeling centraal staat. Sport, innovatie en groei zijn voor de ploeg onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zowel door betere aanpak van trainingen en bestuur, maar ook door het testen van materiaal ter bevordering van de sport. De ploeg bestaat voor en door studenten en is daarmee een unieke ploeg in het peloton. Leden die geen student zijn kunnen zich bij de ploeg aansluiten onder de voorwaarde dat zij kennis over kunnen en willen dragen aan zowel leden van de ploeg als aan leden van de vereniging SKITS. De kennis en ideeën die we hiermee tot onze beschikking hebben zijn een belangrijke bron voor de ontwikkeling van de ploeg en het doen van onderzoek naar innovatie in de sport.

Missie

Team Port of Amsterdam/SKITS wil een dynamische structuur creëren waarin sporters en begeleiding ervaring op kunnen doen en plezier beleven aan het ondernemen en grenzen verleggen binnen topsport, sport(begeleiding), management, onderzoek en innovatie.

Visie

Team Port of Amsterdam/SKITS bevindt zich door middel van sterke samenwerkingsverbanden met haar partners in een kansrijke omgeving waar talent vanuit de vereniging; rijders, begeleiding en onderzoekers, tot ontplooiing kunnen komen in de nationale top van het marathonschaatsen. Door intensieve samenwerking met de partners en andere (commerciële) organisaties heeft de vereniging een buitengewone ploeg waar haar leden zowel sportief als beleidsmatig kunnen excelleren.