Vriend worden van Team Port of Amsterdam/ SKITS

Droomt u ervan om de Elfstedentocht te winnen, ook al is de kans op de Tocht der Tochten niet meer zo heel groot? Of bent u gewoon schaatsfan met een groot hart voor het marathonschaatsen? Dan hebben wij u nodig als vriend van ons SKITS talent team, een  ambitieus opleidingsteam voor marathonschaatsers. 

Het team

In dit team krijgen studenten die graag schaatsen de mogelijkheid om via regionale competities en via de beloftedivisie uiteindelijk op het hoogste niveau van het schaatsen terecht te komen. Het is uniek dat in Amsterdam een studentenorganisatie opereert op het allerhoogste niveau in de sport, en dat inmiddels al vijftien jaar doet. De ploeg heeft zoveel schaatsers opgeleid dat er nu in de topdivisie van het marathonschaatsen bijna 20 rijders actief zijn die via onze ploeg naar het hoogste niveau zijn doorgestroomd. Het opleiden is daarmee zondermeer succesvol, iets wat we grotendeels te danken hebben aan Casper Helling, trainer en ploegleider van onze  topdivisierijders. Casper, winnaar van meerdere 200 kilometer wedstrijden en een tijd houder van het werelduurrecord, zorgt er op onovertroffen wijze voor dat elke schaatser binnen de organisatie elk jaar weer beter wordt.

Naast schaatser kunnen studenten zich ook ontwikkelen in de teamorganisatie, die bijna geheel uit studenten bestaat. Je maakt dan kennis met het begeleiden van sporters en met het runnen van een topsportorganisatie.

Duurzaamheid

Het opleiden van zowel sporttalent als maatschappelijk talent moet in onze visie duurzaam gebeuren. Dit geldt zowel voor de talenten zelf als voor de organisatie als geheel. Voor studenten in een topsportklimaat blijft een maatschappelijke studie afronden een prioriteit. Daarnaast is plezier in de sport de belangrijkste drijfveer voor het trainen en het presteren.

Voor de organisatie als geheel is duurzaamheid een belangrijk streven in tweevoud: Als eerste zijn wij ons als schaatsploeg zeer bewust van de gevolgen van klimaatverandering voor de wereld en voor onze sport. Marathonschaatsen valt of staat bij natuurijs, en dat neemt hard af. Wij vinden dat we er zelf in ieder geval alles aan moeten doen om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken en te houden. Dat doen we nu al door met de trein naar trainingskampen te reizen, enkel vegetarisch te eten tijdens trainingskampen en wedstrijdweken en door ecologisch verantwoorde kleding te dragen. Dit is weliswaar een mooi begin, maar we willen dit graag uitbreiden.

Als tweede kan een organisatie die rust op de bijdrage van studenten fragiel zijn. Het verloop van mensen in de organisatie is vrij groot, zowel bij de sporters als bij de begeleiding. Het is daarom van belang om de organisatie als geheel zo duurzaam mogelijk te runnen en keuzes te maken waarmee de continuïteit van de ploeg nog jaren verzekerd is, en waarmee we dus ook nog jaren lang schaatstalent uit Amsterdam en omstreken kunnen opleiden. Daarvoor hebben we uw hulp hard nodig.

Vind u het leuk om betrokken te zijn bij een studentenorganisatie die elke dag bezig is schaatstalent te ontplooien en tegelijkertijd actief is op het allerhoogste niveau van het schaatsen? Kijk dan naar de verschillende pakketten om vriend te worden hieronder: