Floor Besteman

Marathondivisie Beloften Dames
Beennummer 75
Leeftijd 27
Woonplaats Amsterdam
Begonnen met schaatsen 2002
Studie Afgestuudeerd Geneeskunde, Basisarts
Bij de ploeg sinds 2020
Mooiste herinnering Het uitrijden van de Alternatieve Elfstedentocht. En daarnaast het rijden in teamverband blijft altijd mooi.
Motto "Een dag geen burrata, een dag niet geleefd"

Onze Floor is de langstzittende dame in de ploeg: met bakken aan ervaring, vanuit zowel het topdivisie- als het beloftenpeloton, is zij een onmisbare schakel binnen de damesploeg. Floor is doordenkend, slim en een perfectionist (zo begint haar warming-up altijd preciés 1 uur en 5 minuten voor de start van de koers) en heeft de koers daardoor altijd goed onder controle. Waar zij in het begin vaak achterin het peloton te vinden is, om het even 'aan te kijken', rijdt ze op de juiste momenten voorin en zit ze vaak bij de veelbelovende ontsnappingen. Afgelopen seizoen beleefde ze haar hoogtepunt op de Weissensee: het uitrijden van de AEW!

Floor is een echte teamplayer: met haar ervaring en tactisch inzicht speelt ze een grote rol in het bedenken van de tactiek en ze schroomt niet om de anderen (meestal Iza) toe te schreeuwen tijdens een wedstrijd als iets niet gaat zoals ze het voor ogen heeft. Maar eigenlijk is Floor vooral heel erg lief, zo bakt ze graag taarten en bananenbroden voor tijdens de trainingskampen en staat ze altijd voor je klaar als het even niet zo lekker loopt. Floor zal het nieuwe seizoen ingaan als kersvers arts in de psychiatrie.