KPN Cup Heerenveen

Gepubliceerd op 17 januari 2019 om 09:23

Drukke wedstrijdweek voor team Port of Amsterdam

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers.
Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

 

De wedstrijd werd afgetrapt door de finale van de Regiotop. Het was een wedstrijd met veel aanvallen en vooral Pien was hier vaak verantwoordelijk voor. Helaas waren veel dames minder enthousiast en werden alle aanvallen terug gepakt. Met nog 12 rondes te gaan reden er twee dames weg en die werden pas 500 meter voor het eind ingehaald door het peloton. Roos begon al vroeg aan haar eindsprint, maar daar kwamen helaas wat dames overheen waardoor zij 4e werd. Pien werd 8e, Annelies 32e en Suzanne 47e. Estelle was helaas ziek en is dus niet gestart. In de regiotopcompetitie is Port of Amsterdam 3e geworden in het ploegenklassement! Roos heeft een mooie 4e plek in het eindklassement en Pien kwam op de 5e plek terecht.
Daarna was het de beurt aan de Beloften. Er stonden drie man aan de start. Vooraf was er de discussie of het ijs wel zo snel was en tijdens de warming up met andere ploegen was de vraag hoelang het ijs houdbaar was. Lang genoeg bleek op het einde, want het was de twee na snelste koers van het seizoen. Vanaf ronde 1 lag het tempo hoog en uitlopers kregen niet meer dan 50 meter de ruimte. Koen heeft het een paar keer knap geprobeerd met een paar mooie aanvallen waarin een ideale kopgroep uit voort kwam. Het voortrazende peloton bleef helaas maar hard rijden en zodoende werd Koen al snel teruggepakt. Alles leek er op te wijzen dat het op een massasprint zou gaan uitlopen totdat er 1 man van ZIUZ alleen op avontuur ging en 350 meter de ruimte kreeg totdat hij werd gediskwalificeerd wegens duwen. Nu kwam eindelijk de rust even in het peloton en wist iedereen dat het een knallende eindsprint werd. Er werd gevochten voor een plek waar Jesper en Casper elkaar goed wisten te vinden. Helaas viel het op ronde 10 nog een keer een beetje stil en was het opnieuw positie zoeken. Hierin kon Casper een heel mooi plekje voorin bemachtigen en kwam Jesper helaas wat verder van achteren te zitten. In een eindsprint die op ronde 10 al begon wist Casper zijn tweede top 10 notering te bemachtigen met een zevende plek. Jesper kwam op zijn Friese thuisbaan onder eigen publiek op plek 25 over de finish.
De heren hadden het ijs vrij kapot getrapt en de ijsmeesters hadden dit niet goed geprepareerd voor de dames. Tijdens het inrijden werd er al een grote scheur geconstateerd in de bocht en waren beide bochten net natuurijs. Dit zorgde niet voor minder moraal dus onze dames gingen veelbelovend van start. Het was een snelle wedstrijd en er waren al snel wat aanvallen geplaatst. Malou viel helaas al na 15 rondes. Een andere rijdster bleef bij deze val liggen en de koers werd geneutraliseerd waardoor Malou weer aan kon sluiten. De koers ging direct door en de dames hadden er zin in. Malou was helaas toch wat beperkt door de val en moest uitstappen. Op de helft van de koers brak het peloton en ging de wedstrijd echt los. Bente, Melissa en Tessa zaten helaas niet bij de voorste groep. Ze hebben nog flink gestreden om terug te komen, maar helaas tevergeefs en ook zij moesten de strijd staken. Uiteindelijk was dit de snelste marathon ook en zijn er maar 23 dames gefinisht!
Als laatste mochten de heren het proberen. De wedstrijd was niet direct een wedstrijd met ontzettend veel aanvallen in het begin, maar op een gegeven moment kon er toch een grote groep rond. Jeroen en Daan zijn de laatste weken in vorm en ook zaterdag wisten zij zich in de kopgroep te mengen. Deze grote groep moest het uiteindelijk afmaken met elkaar. Jeroen en Daan moesten het helaas afleggen tegen de sterke Belg Bart Swings. De rest van de heren heeft ook een mooie wedstrijd gereden in het peloton.

Woensdag stond er voor de beloften en voor de dames topdivisie en regiotop een wedstrijd op Flevonice op het programma. Bij de dames eindigde Melissa op een mooie 16e plek, Pien werd knap 22e, Tessa was helaas gevallen, maar werd nog 33e en Ellen werd 37e. Bij de beloften werd Jesper 28e.

Gisteren was er nog een zesbanen wedstrijd in Amsterdam. De dames en de heren hadden barre omstandigheden door de wind en de regen. Bij de mannen was het een snelle wedstrijd over 50 ronden. Twee mannen pakten een rondje en het peloton mocht wat eerder afsprinten. Bart moest helaas al eerder de wedstrijd verlaten, maar Wieger eindigde in het peloton op een 17e plaats. Als laatste mochten de vrouwen het ijs betreden. Het was al laat op de avond, maar onze dames hebben gestreden voor wat ze waard waren. Annelies is op een mooie 8e plek geëindigd en Suzanne werd 15e.

Komende zaterdag eerst nog één keer knallen op onze thuisbaan in Amsterdam voordat wij vertrekken richting het natuurijs in Oostenrijk. Kom vooral kijken in Amsterdam!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.