4 dagen volle bak en eerste overwinning

Gepubliceerd op 30 november 2018 om 11:59

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Foto's door Hidde Muije (@Instaschaats) en Ben van Trierum

Beloften heren 

4 dagen zwoegen betekende voor de Bees uiteindelijk 360 rondes. Alleen Mark en Koen hadden al een keer een meerdaagse in de benen en voor Casper en Jesper was dat voor het eerst.
In Breda stonden er 60 rondes op het programma, en het ging meteen hard. Mark scheurde uit zijn pak en de hele ploeg hielp om hem weer terug te brengen. Helaas overleefde Jesper deze actie niet. Snelle koers met veel gecontroleer door de sprintersploegen zorgde ervoor dat niemand wegbleef. In de sprint konden de jongens elkaar net niet vinden en uiteindelijk sprint Casper naar een plaats net buiten de top-20.
In Utrecht de dag daarna was de wedstrijd precies hetzelfde, weer een snelle gecontroleerde koers, Mark probeert in het begin bij de vluchten te zitten maar helaas komt niets weg. Jesper finishte helaas niet deze wedstrijd door een valpartij in de finale. Casper finisht hier op een 16e plaats als beste in de sprint.
Hoorn was een hele andere koers, we wisten het zeker het gaat rond. Op het eerste moment lijken we ook op rozen te zitten als Mark met de uiteindelijke beslissende poging mee zit, maar helaas word hij tegen de grond gekwakt en kon hij niet meer aansluiten. Helaas kon de rest er ook niet op reageren meer doordat ze moe waren van de acties daarvoor of de vorige dagen in de benen hadden. Uiteindelijk weet Casper weer in de sprint een mooie uitslag te rijden, hij wordt 14e, derde in de pelotonsprint.
In Groningen mocht er afgesloten worden met 120 rondes en we hadden wat goed te maken na de dag ervoor. Allemaal reden we goed, zaten mee met de ontsnappingen en uiteindelijk weet Mark in de beslissende te zitten. Met goed afstopwerk van Jesper weet hij rond te komen met alle belangrijke spelers in het klassement. Helaas kost deze actie hem te veel energie en moet hij de koers verlaten, ook Casper reed de koers niet uit door en harde valpartij op een ongelukkig moment. Mark weet een sterke finale te rijden, maar weet niet los te komen en finisht uiteindelijk als 5e, wat een mooie afsluiting is van dit drukke weekend.

Dames 

De vier dagen koersen waren voor de topdivisie dames een weg vol met ups en downs.
Op donderdag stonden Pien, Melissa en Tessa vol goede moed aan de start in Breda. Malou had de woensdag nog koorts gehad, dus die is alleen gestart en is toen weer snel naar bed gegaan. De wedstrijd ging hard en veel ploegen wilden iedereen al flink moe maken. Uiteindelijk is de wedstrijd geëindigd in een massasprint waarbij de meiden netjes in het peloton zijn gefinisht.
Op vrijdag weer nieuwe kansen in Utrecht waarbij er weer vier dames aan de start stonden (Pien, Melissa, Tessa en Malou). Deze wedstrijd zat aardig op slot en groepjes konden niet echt weg komen. Uiteindelijk is er een grote kopgroep ontstaan die een halve ronde kreeg op het peloton. De dames zaten helaas op dat moment te ver achterin waardoor ze de slag volledig mistten. Erg jammer en een leer voor de volgende keer. Uiteindelijk finishten Tessa, Pien, Melissa en Malou op een 22e, 45e, 51e en 69e plek.

In Hoorn stonden Melissa, Tessa en Malou aan de start. Dit was een harde wedstrijd. Het tempo lag hoog en er waren helaas veel valpartijen. Al vroeg in de wedstrijd moest Malou afhaken omdat zij achter een valpartij zat. Melissa en Tessa konden nog goed meedraaien in het peloton en het was tijd voor de massasprint. Tessa werd in de laatste 200 meter aangetikt en ging helaas onderuit en Melissa had een mooie 28e plaats.
Op zondag waren de meiden al redelijk moe en stijf van drie dagen koersen. Toch was de moraal nog hoog en wilden ze er nog alles uithalen. De wedstrijd begon direct onrustig en er werd veel aan elkaar gezeten. Dit resulteerde helaas al in een vroege valpartij in de eerste bocht naar de bel. Melissa en Tessa lagen hier helaas bij! Malou was hoogstwaarschijnlijk nog niet helemaal hersteld van haar ziekte en moest helaas na ongeveer 35 ronden de strijd staken.

Topdivisie Heren

Voor de Aas betekende vier dagen koers een totaal van ... rondes. In Breda was het meteen raak, een grote kopgroep gaat rond en Mark zit daarbij. Daarna word er door veel sloopwerk van de grote ploegen het peloton goed wakker geschud. Het gaat hard en dat voelt Mark in de finale, met hangen en wurgen komt hij na de pelotonsprint wel weer terug, maar kon niet meer meesprinten om de hoofdprijs. Hij finisht op een mooie 14e plek en zeker een goed begin aan de 4daagse. 

In Utrecht was het een hele andere koers, alles werd kort gehouden door Aware en monde uit in een massasprint waar de overwinning ging naar Gary Hekman. Daan en Victor wisten zich het beste te plaatsen voor de massasprint en werden respectievelijk 17 en 18e. 

In Hoorn leek het er heel vaak op dat het rond ging, maar ook hier hield Aware de koers erg kort. Wat jammer was, onze jongens zaten vaak bij de goeie groepen en waren erg alert. Uiteindelijk mond de wedstrijd uit in een massasprint en Daan weet zich heel goed te handhaven en finisht op een mooie 9e plek! 

De dag erna in Groningen was het helemaal koers. Een grote kopgroep gaat rond samen met Jeroen en weer met de alerte Daan, die een thuiswedstrijd rijd. Als de kopgroep aansluit en het peloton weer in gang schiet is dit net te vroeg voor Daan, hij moet helaas zijn rondje weer opgeven en wordt weer teruggepakt, maar dat weerhield hem niet om met Jouke Hoogeveen van Bouwselect mee te sluipen om zijn ronde weer terug te pakken. Dit duurde helaas te lang en Daan word weer teruggepakt. Bij de pelotonsprint weet Daan nog wel een 20e plek te behalen waarmee hij mooi de 4daagse afsloot. Jeroen zat nog lang mee in de finale en voelde zich nog goed, totdat hij in de finale viel en niet meer kans kon maken op een mooie notering, hij sloot de wedstrijd af op een 15e plaats. 

De Aas zijn moe en voldaan na deze 4 dagen koers en zullen zich aankomende week in de zon opladen voor de rest van het seizoen. 

Regiotop Hoorn en Zesbanen Haarlem

Tijdens de vierdaagse mochten ook de regio dames hun ijzers onderbinden. In Hoorn wisten ze dat ze mee gingen doen om de hoofdprijzen, de algemeen klassement leidster was afwezig dus nu konden onze dames laten zien wat ze waard waren. De wedstrijd was zwaar en onze dames reden goed mee. Pien en Annelies waren helaas gevallen, maar Roos kon naar een mooie tweede plek sprinten! Suzanne, Estelle, Pien en Annelies eindigden op plek 44, 45, 47 en 49.

Naast de vierdaagse was het zondagavond ook nog tijd voor een late zesbanenwedstrijd. Wieger zat mee in een kopgroep die een rondje op het peloton kon pakken. Hij werd uiteindelijk 12e. Bij de meiden was er wederom succes voor Roos. Er was sprake van goed ploegenspel en de sprint werd aangetrokken door Ellen. Roos won de sprint en Suzanne, Estelle, Ellen en Annelies eindigden op plek 9, 13, 17 en 18.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.