Snelle wedstrijden in Utrecht

Gepubliceerd op 5 november 2018 om 21:10

Zaterdag stond de Cup in Utrecht op het programma. 4 snelle wedstrijden en veel aanvallen waren in alle wedstrijden ingrediënten. Voor het team waren er wisselende uitslagen. Roos miste weer net aan het podium, Casper reed zijn eerste top-10, Bente reed zeer aanvallend maar dit werd helaas niet beloond, Daan reed de eerste top-10 voor de Aas en laat daarmee zien dat de eerste twee wedstrijden pech waren.

De derde wedstrijd van de marathoncup vond afgelopen zaterdag plaats in Utrecht.
Aanvallen werden snel terug gehaald
De regiodames beten het spits af tijdens de tweede wedstrijd de regiotop competitie. De tweede wedstrijd was voor de dames wat minder spannend omdat ze een beetje wisten wat hen te wachten stond en met wie ze zouden rijden. Het was een wedstrijd waar meerdere ploegen een aanval probeerden te plaatsen, maar dit was tevergeefs. Ook onze dames hebben pogingen gedaan, maar ook dit lukte niet. Na 40 ronden was er nog steeds geen kopgroep. Met nog 15 ronden te gaan was er een rijdster die voor de aanval koos. Dit had succes en ze kreeg zo’n 150 meter. Niemand wilde het gat dicht rijden, maar toch werd ze 200 meter voor het eind ingehaald door het peloton. Hierdoor eindigde de wedstrijd wederom in een massasprint. Roos eindigde voor de 2e keer net naast het podium op een vijfde plek. Pien eindigde op een 10e plek, Annelies werd 34e, Estelle 41e en Suzanne eindigde op een 42e plek.


Pech en de eerste top 10 voor Casper
Weer een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Zo stonden de Beloften aan de start in Utrecht. Deze week met een mannetje meer want Koen was ook weer in het peloton aanwezig na het herstel van een hersenschudding opgelopen in Inzell.
De wedstrijd was snel en er waren weinig momenten dat het echt stil viel. Mark zijn benen jeukten na 30 rondes en hij zette de eerste aanval in. Deze werd helaas terug gehaald. Er waren veel aanvallen waar het team steeds goed bij zat. Met nog 30 rondes te gaan viel het peloton iets meer stil waarna Koen doorreed met een klein groepje die uiteindelijk door goed afstopwerk van Jesper en Mark ook veel ruimte kreeg van het peloton. Helaas was het voor Koen net te veel van het goede voor zijn eerste wedstrijd en hij moest de zes koplopers laten gaan.
Het werd een eindsprint voor plek 7. Jesper zette Mark goed vooraan af en ook Casper zat goed gepositioneerd. Jesper trok hard door zodat het peloton op gang bleef en de anderen moesten het vervolgens afmaken. Mark viel helaas in de laatste ronde, maar Casper sprintte goed mee naar zijn eerste top-10 plek!
Jesper en Koen finishten mooi in het peloton. Kortom goed teamwork deze week, maar helaas net teveel pech. Volgende week in Heerenveen gaan de mannen voor de herkansing.

 

Wederom pech voor onze dames
Deze week stonden er weer vier dames aan de start. Er werd een kopgroep verwacht, maar ondanks een race met veel aanvalspogingen, waar onze dames ook erg actief aan deelnamen, kwam er geen kopgroep los. Na zestig rondes moest Malou helaas afhaken. Zij had toch nog last van de val van vorige week, waardoor zij te snel verzuurde. Door het ontbreken van een kopgroep zou deze wedstrijd wederom eindigen met een massasprint. De snelheid ging er op het eind wat uit en het peloton werd vrij breed. De laatste rondes was het vooral zoeken naar de juiste posities. In de laatste rondes kwam een hele groep dames, inclusief onze Tessa en Melissa, ongelukkig ten val. Bente kwam als 16e over de finish. Hopelijk staan we volgende week in Heerenveen allemaal fit aan de start en hebben we wat meer geluk!


De weg omhoog
Na een moeizaam begin van het marathonseizoen was er deze week in Utrecht voor de mannen opnieuw de kans om te laten zien dat ze goed mee kunnen doen in de Topdivisie. Ondanks de matige resultaten in de eerste twee wedstrijden hebben we ons niet gek laten maken. De trainingen gingen nog steeds goed, het moest er alleen nog uitkomen in de wedstrijden.
Sjaak moest de wedstrijd in Utrecht helaas aan zich voorbij laten gaan vanwege rugklachten. Victor en Jeroen kwamen in actie bij de World Cup kwalificatiewedstrijden in Heerenveen en lieten daarom ook de marathon schieten. Na de massasprint van vorige week was de verwachting dat er deze week wel een kopgroep zou ontstaan. In het hele vorige seizoen was er namelijk welgeteld één massasprint geweest. Aan de aanvalslust in het peloton lag het in ieder geval niet en meerdere keren leek het peloton dan ook in meerdere stukken uiteen te vallen. We konden dit keer goed meedoen als ploeg, veel vaker dan in de vorige wedstrijden was het Yellowfluo vertegenwoordigd in de uitlooppogingen. Met name Daan reed een erg sterke wedstrijd. Hij zat veelvuldig mee en was ook op het einde van de koers nog scherp en fit.
Tegen de verwachting in draaide de wedstrijd toch voor de tweede week achtereen uit op een massasprint, welke net als vorige week chaotisch verliep met veel duw- en trekwerk. Daan liet zich niet gek maken, ontweek bij het horen van de bel nog een valpartij en sprintte naar een mooie 10eplaats! Ook Mark reed naar zijn eerste klassementspunten van het seizoen, hij finishte namelijk als 19e. Niels, Christoffel en Joeri haalden ook de finish. Cas moest helaas net een paar rondjes te vroeg het peloton laten gaan, maar liet toch ook zien op de goede weg te zijn na een moeilijke periode.
De eerste top 10 notering van het seizoen is binnen! Er kan en moet nog een hele hoop beter, maar de weg omhoog is ingezet!