WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 4 – TOPDIVISIE HEREN

Gepubliceerd op 15 november 2015 om 14:52

Haarlem 14 november 2015. Een app-bericht van Christoffel Hendriks over de wedstrijd in Haarlem deed mij beseffen dat deze eerstejaars A-rijder er goed voor staat. Hij appte dat het een slappe koers was. Ik denk dat het meer over Christoffel zelf zegt. Namelijk dat hij sterk reed in de wedstrijd. Precies op tijd voor een mogelijke Elfstedentocht dit seizoen. In de wedstrijd botste hij ook tegen een andere rijder. Christoffel bleef net in de benen. En dat net in de benen blijven komt ook goed van pas in Friesland op natuurijs.

Door Jan Maarten Heideman

Zijn broer Johan schaatste eveneens een goede wedstrijd. Vaak zat hij in een kopgroep die net niet doorging. In de finale probeerde ik hem te helpen in de sprint. Dat kon beter. We gaan dat de komende wedstrijden waarschijnlijk wel vaker proberen. En als het vriest kan ons dat misschien op de bonkevaart van pas komen.

Erik Valent had van ons de snelste rondetijd in Haarlem. En de Elfstedentocht is ook maar één ronde.

Voor Bart van de Vlugt stond er het meeste druk op de wedstijd. Hij reed op zijn thuisbaan. Van te voren zei hij nog dat hij die druk niet meer zo voelde. Vroeger ervaarde hij dat meer. Waarschijnlijk zal hij die druk weer gaan voelen als het streng vriest en we naar Leeuwarden gaan.

Zelf zat ik niet in de kopgroep. En omdat de kopgroep 10 ronden meer moest rijden dan ons konden we de sterksten van Haarlem goed van de kant bekijken. Dat zijn ook meteen de jongens die met de Elfstedentocht van voren gaan rijden. Gary Hekman won, Evert Hoolwerf werd twee en Ingmar Berga schaatste naar een derde plek. Misschien ben ik na dit seizoen niet meer de enige die de echte Elfstedentocht heeft gereden.

Victor Plomp stond als ploegleider aan de kant en riep de juiste dingen naar ons. Hij is degene die ons regelmatig wijst op de Elfstedentocht. Victor woont op een schip in Leeuwarden. Hij heeft al een heel draaiboek klaar liggen voor als de tocht doorgaat.

Komende donderdag hebben we weer nieuwe kansen. Er zijn dan ook een aantal jongens van de B die bij ons mee schaatsen bij de wedstrijd in Dronten. Het wordt voor Team Haven Amsterdam/SKITS daarom een extra mooie wedstrijd. Ik ben benieuwd of Niels Immerzeel zijn schaatsen als eerste over de finishstreep kan krijgen. Dat zou ik wel leuk vinden. Al is het alleen al om wat hij op zijn schaatsschoenen heeft laten zetten.