Steeds dichter bij de uitschieter in Deventer

Gepubliceerd op 30 oktober 2018 om 19:58

Dit weekend was het weer tijd om te koersen. De regio dames mochten van start tijdens de eerste Regiotop en de landelijke rijders stonden klaar voor KPN Cup 2 in Deventer. Bij de Regiotop mistte Roos net aan het podium, maar de ploeg mag terugkijken op een goede wedstrijd. Ook bij de Beloften was Mark voor de tweede keer dichtbij een podium, maar vluchtpoging in de finale redde het net niet. Bij de Dames Topdivisie was het net als vorige week een door de sprintersploegen gecontroleerde koers en Tessa reed in de sprint naar een mooie 14e plaats. De Topdivsie Heren hadden vorige week een valse start en in Deventer lieten ze weer zien dat ze mee kunnen. 

Foto's gemaakt door Hidde Muije - @instaschaats

Roos mist net het podium 

Voor de regio dames was het de eerste wedstrijd van de regiotop competitie. Ontzettend spannend en iedereen stond scherp aan de start. Het was een wedstrijd met diverse aanvallen, maar er kon geen echte kopgroep ontstaan. Alle aanvallen werden terug gehaald. Onze dames zijn ook meerdere keren in de aanval gegaan met nog een ultieme poging van Estelle en Suzanne om een sprint te voorkomen, maar helaas tevergeefs. Roos werd vierde in de sprint en kan tevreden terugkijken,  over het algemeen was het een goede eerste wedstrijd van onze dames. Pien eindigde op een 14e plek, Annelies 25e, Estelle 32e en Suzanne 35e. 

Beloften weer attent

Aan de start Mark, Jesper en Casper. 3 mannen die bij de eerste wedstrijd al aan hebben getoond mee te kunnen spelen in het beloften peloton. In Deventer was dit weer het geval, iedereen zat mooi voorin het peloton waarbij Mark heel attent bij de eerste grote ontsnapping zat. Deze werd helaas weer teruggepakt. In het peloton bleef het de eerste 30 ronden erg onrustig waarna er weer een groep wegging met hierbij iemand van Port of Amsterdam, Mark. Deze groep splitste zich uiteindelijk nog in 2 groepen met een paar springers vanuit het peloton die de tweede ontsnappingsgroep compleet maakten. Het duurde lang voordat het peloton de vluchters meer dan 200 meter ruimte gaf. Maar de twee groepen kwamen weer in het peloton wat een hoge snelheid had waardoor nog een keer ontsnappen hopeloos leek. Totdat in de slotfase Casper een kans rook, samen met de Deen Phillip Due Schmidt heeft hij een knappe poging gedaan om het sprintgeweld van het nog grote peloton voor te blijven. In de sprint zat Jesper helaas te ver van achter om nog een gooi te doen naar de 4 punten die er te verdelen waren en eindigde op een 54e plaats. Casper zat er dichterbij maar was door zijn poging ook te ver het peloton ingezakt en eindigde op een 26e plaats.
Nu het peloton is gefinisht is het tijd voor de echte finale. De 16 koplopers mochten in de overgebleven 10 ronden de punten verdelen. Hier heeft Mark met een knappe aanval geprobeerd de sprinters te verassen, helaas waren deze te attent en is Mark terug gereden in de groep en gefinisht op het 10e plek. Deze punten hebben er voor gezorgd dat Mark nu op is geschoven naar de 3e plaats in het klassement.

Dames Topdivisie vooraan in de sprint

Tessa, Melissa en Malou gingen positief van start na een goede wedstrijd vorige week op Amsterdam. Malou had de voorgaande avond al voorbereidend werk getroffen op haar oude thuisbaan Deventer en gaf al aan dat er goed en snel ijs zou liggen. Vanaf de start ging het hard en het tempo is gedurende de wedstrijd niet veranderd. Alle meiden zaten goed voorin te koersen en waren alert aan het rijden. Malou kwam helaas na 24 ronden ten val omdat zij werd meegenomen door een andere rijdster. Tijdens de wedstrijd moesten er, door het hoge tempo, flink wat dames lossen, maar Tessa en Melissa konden in het peloton blijven. De wedstrijd eindigde opnieuw in een massasprint waar Tessa knap 14e werd en Melissa eindigde op een 40ste plaats. De aandachtspunten werden goed uitgevoerd en deze wedstrijd geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.

Heren Topdivisie komen te kort in de finale

Na een op zijn zachtst gezegd matig begin in Amsterdam lagen er vandaag nieuwe kansen voor de heren topdivisie. Voor Niels gingen die kansen al op donderdag in rook op toen hij viel tijdens een fietstraining. Met wat last van zijn knie stond hij wel aan de start. Team Port of Amsterdam was daardoor compleet. Bij Team Vector miste Jeroen door langebaan verplichtingen. Er ontstond een wedstrijd waarin het tempo redelijk hoog lag, mede door een scherpe start van Daan. Er waren wat standaard aanvallen, maar het peloton liet geen koplopers weg komen. Dit in tegenstelling tot vorige week in Amsterdam, waar koplopers erg veel ruimte kregen. De wedstrijd verliep een stuk beter dan vorige week. Joeri kwam helaas al vroeg in de wedstrijd ten val en moest daardoor uitstappen. Daan heeft zich kapot gereden in een aanval en kon helaas niet goed genoeg herstellen en Cas is uiteindelijk ook moe gestreden waardoor zij beiden de strijd hebben moeten staken. De koers eindigde uiteindelijk in een massasprint. Mark, Sjaak en Victor (Vector) haalden de finish en werden 24e, 33e en 26e. Volgende week in Utrecht weer nieuwe kansen. We zullen er met zijn allen weer een schepje bovenop doen!