WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 4 – BELOFTENDIVISIE (WINST!)

Gepubliceerd op 15 november 2015 om 14:53

Deze week was de ijsbaan in Haarlem het decor van de KPN Marathon Cup. Doordat in de eerste drie wedstrijden ijzersterk werd gereden en Mark al twee wedstrijden in een wit pak reed waren de verwachtingen opnieuw hoog gespannen. Deze week stond ik samen met Christiaan, Mark, Max, Niels, Paul aan de start. Jeroen en Maico kon er niet bij zijn door langebaanverplichtingen.

Door Cas van Trierum

In het begin van de wedstrijd waren er enkele aanvallen. De ploeg reed zeer scherp en bij elke aanval was Team Haven Amsterdam en Team SKITS van de partij. Voor Mark was het best een lastige wedstrijd, door zijn mooie, maar ook erg opvallende witte pak als leider in het jongerenklassement had hij veel vrienden in het peloton zitten die allemaal met hem meewilden als hij weg reed. Toch ontsnapte halverwege de koers een groep van een man of 15 met daarbij onze Mark. Ook Max en Niels zaten in die groep. Zij leken op weg naar een ronde en pakten zo’n 200 meter voorsprong.

Een aantal ploegen was het hier duidelijk niet mee eens en zette als een bezetene de achtervolging in. Het gat werd dicht gereden. Christiaan, die al vanaf het begin van de wedstrijd in de aanval zat, had zich flink zitten opvreten dat hij niet bij deze uitbraak mee was, en besloot het daarom zelf te proberen. Hij kreeg een paar man mee en nog een klein aantal mannen besloot te springen. Bij dit laatste groepje zat onze Niels.
Omdat bijna alle grote ploegen vertegenwoordigd waren in de kopgroep kreeg deze ook wat ruimte van het peloton. Zij gingen dan ook rond.

Het peloton kreeg de bel op 11 rondes. Dit zorgde voor enorm veel chaos. Mark die helaas wat aan de buitenkant kwam te zitten moest door het slechte ijs en daardoor genoegen nemen met een 18de plek. Max werd 20ste. Paul en ik reden dit seizoen voor het eerst de wedstrijd uit en werden respectievelijk 39ste en 25ste.

Maar de echte finale moest toen nog beginnen. Acht man, 10 rondes en 2 van onze rijders. Zat er dan opnieuw een podium in? De spanning was echt om te snijden. Christiaan besloot van zijn eigen kracht uit te gaan en koos voor de aanval. Samen met Jens Zwitser kreeg hij 10 meter, 20 meter, 30 meter. Maar het was nog ver en zij werden teruggehaald. De heren leken het daar niet mee eens en Christiaan en Jens reden opnieuw samen weg. En nu werd het gat wel heel groot. Met nog 3 rondes te gaan nam Christiaan het over. Hij deed dit met zoveel power dat hij er solo vandoor ging. Niemand was hier tegen opgewassen. Op 50 meter voor de finish gingen de handen al de lucht in, zoveel voorsprong had Christiaan gepakt. WAANZINNIG!!! De eerste zege dit seizoen van Team Haven Amsterdam/SKITS was een feit. En niet alleen dat, Niels sprintte ook nog naar een hele mooie 5de plek toe.

Na vier wedstrijden staan we er goed voor in het klassement. Christiaan staat op een mooie 2de plaats. En Niels zit Mark op de hielen voor het witte pak. Gaat lekker mannen!

Donderdag staat de Heideman bokaal in Dronten op het programma voor Christiaan, Mark, Max en Niels. En de Vijfde KPN Marathon Cup wordt volgende week (21 november) in Heerenveen verreden. Deze baan is net verbouwd en staat vast garant voor snel ijs.

chriss