KPN CUP Den Haag en NK Afstanden Junioren

Gepubliceerd op 18 december 2018 om 21:04

Afgelopen zaterdag stond de KPN Cup 7 op het programma. Deze vond plaats in Den Haag. Na een zware koers vorige week met slecht ijs, hoopten alle rijders op wat betere omstandigheden.

Foto's van Ben van Trierum

Voor de wedstrijd hadden de beloften een rondleiding en een bord pasta op de boerderij van Mark, de bollenboer van Voorhout.
De loze ronde is gereden en het startschot heeft geklonken op de winderige baan van Den Haag. Vanaf het begin werd er hard gekoerst en viel het niet stil. Het plan was om eerst even iedereen te laten razen en dan mee zitten in een kopgroep. Casper en Jesper konden mooi aanvallen en meespringen met grote groepen waar potentie in zat om een ronde te pakken, helaas hield het peloton er in het begin nog teveel de gang erin. Helaas moesten Mark en Koen om verschillende redenen op ronde 35 de wedstrijd verlaten. Zo kwam er een situatie dat Casper en Jesper met zijn tweeën niet bij elke kopgroep konden komen. Hierdoor mistten ze spijtig genoeg de uiteindelijke groep die rond ging. In de sprint kwam Jesper vroeg voorin te zitten, maar viel het in de laatste ronden voor de bel nog stil waardoor er nog een groep overheen kwam waardoor hij en ook Casper vast kwamen te zitten op de uiteindelijke 33e (Casper) en 39e (Jesper) plek.
Er is weer veel geleerd en ervaring opgedaan, hopelijk kunnen de beloftenmannen dit zaterdag in Breda in de praktijk brengen met 4 fitte mannen.

Vervolgens was het de beurt aan de dames. Melissa, Pien en Malou stonden aan de start. Tessa en Bente stonden namelijk aan de start van de 3000 meter op het NK Junioren in Enschede!
De wedstrijd was erg langzaam en viel redelijk vaak stil, vooral in het begin. Er waren een paar aanvallen, maar die werden allemaal snel terug gepakt. Onze meiden reden rustig mee in het peloton en bleven lekker zitten en meedraaien. Uiteindelijk kwam er een klein groepje weg die ongeveer 100 meter kreeg van het peloton. Het werd een sprint voor de rest van het peloton. Malou zat goed voorin aan het eind, maar er kwam nog een groepje langs haar sprinten op het eind waar Pien onderdeel van uitmaakte! Pien werd uiteindelijk 16e, Malou 20e en Melissa 32e. Een mooie uitslag voor de meiden.
Als laatste waren de A-rijders aan de beurt. De mannen waren weer gewend aan de koudere temperaturen na een uitstapje naar het buitenland. De mannen stonden vol frisse moed aan de start. Helaas viel Mark al snel uit door een vroege valpartij. Mark kon niet terugkeren, maar wel Niels helpen die op dat moment vooruit reed. Een leuke actie, maar het peloton bleef verder de hele koers gesloten net als bij de dames. In de finale was er nog een mooie aanval van Christoffel, maar helaas controleerden de sprintersploegen het geheel. Onze Daan liet maar weer eens zien dit jaar zijn plekje goed op te eisen en werd verdienstelijk 10e.

Naast het marathongeweld in Den Haag werd er zaterdag ook gestreden in Hoorn bij het zesbanen toernooi. Suzanne werd 15e, Estelle 16e en Annelies 19e.

Dan als laatste het NK in Enschede. Tessa was afgelopen week ziek geweest, wat de voorbereiding niet optimaal maakte. Zij reed naar een 13e tijd op de 3000 meter. Roos en Bente reden wederom de 3000 meter en Bente schaatste naar een mooie derde plek bij de B-junioren! Roos deed hier nog een schepje bovenop en werd tweede bij de A-junioren! Roos mocht door deze plek ook de 5000 meter op zondag rijden en reed hier nog eens naar een mooie derde plek! Een succesvol toernooi dus voor de dames.

Foto: Roos (links) na een mooie tweede plek op de 3000 meter. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.