WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 5 – BELOFTENDIVISIE

Gepubliceerd op 22 november 2015 om 14:49

Het is 18:00 uur, we gaan van start. Oh nee wacht, dat is normaal gesproken het geval. Nu ben ik onderweg naar Thialf Heerenveen, we zullen pas rijden om 21:30 als allerlaatste. Na 1.5 uur rijden ben ik aangekomen bij het oude Thialf stadion in een volledig nieuw jasje, want ja van binnen zie je nauwelijks tot geen verandering maar vanaf de buitenkant staat er een volledig nieuwe schaatshal.

Door Niels Immerzeel

De dames zijn al bezig, ik ben erg vroeg en ga op me gemak de wedstrijd bekijken en trek al gauw de conclusie dat het een stuk warmer is dan afgelopen dinsdag in de hal en ook het ijs ziet er snel uit. Als de dameswedstrijd afgelopen is komt ook de rest van het team het stadion binnen druppelen, het is tijd voor de ploegenbespreking onder leiding van onze top ploegleiders Lars en Leon.

Zes man in koers, leiderstrui binnen bereik, vier man in de top tien, de witte trui die van schouders kan verwisselen binnen het team en de gele B-ploeg staat eerste in het ploegenklassement. Dat zijn geen misselijke feiten, want eigenlijk gaat het dit jaar gewoon super lekker met z’n allen. De wedstrijd bij de A-rijders is dan inmiddels ook afgelopen. Nu is het tijd voor onze koers, het stadion stroomt leeg, de auto’s verlaten het parkeerterrein één voor één, maar waarom? Afgelopen weken hebben we toch telkens spektakel gehad bij de beloften, rondes voor met zware finales. Gelukkig het licht blijft wel aan, we gaan gewoon van start, het ijs vertoont hier en daar wat kuren na de koersen die al verreden zijn, maar dat is het leven van een marathonschaatser en iedereen moet over hetzelfde ijs.

Dan toch maar eens naar de koers, met een snelle start van de wedstrijd doet het team met Christiaan meteen een gooi naar de leiderstrui, maar de leider in het klassement is alert en weet het gat snel weer dicht te rijden. Dan is het koersbeeld direct geschetst, het gaat dit keer geen denderende wedstrijd worden (iets saaier dan andere weken voor het publiek wat wel gebleven is), het peloton dendert namelijk hard door en wegrijden blijkt lastig te lastig dit keer. Vele speldenprikken leveren niets op. We gaan op voor de eerste massasprint van het jaar, hectisch gaat het er aan toe iedereen wil vooraan zitten. Mark die dit verreweg als handigste doet van ons team, hij behaald een 9e plaats voor Max 13e, Christiaan 21e, Niels 23e, Maico 27e en Cas die vandaag in een dienende rol reed en verschillende keren jongens naar voren heeft gereden werd 52e. Onze ploeggenoot Jeroen was niet aanwezig bij de marathon, maar wist tijdens de Residentiecup (langebaanwedstrijd) zowel de 1500 als mass-start te winnen!

In de klassementen doen we het nog altijd goed met Christiaan op de 2e plaats in het algemeen klassement en Mark die de leiding behield in het jongerenklassement. Volgende week reizen we af naar Hoorn, maar woensdag zullen we eerst het gewestelijk kampioenschap afwerken op de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam. Deze wedstrijd staat garant voor spektakel, de toegang is gratis, dus heb je woensdagavond nog niks te doen en wil je een zware marathonwedstrijd zien? Kom naar de Jaap Eden ijsbaan! Aanvang 20.00 uur.