Home » Nieuws

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 2 – TOPDIVISIE DAMES

Esther en Esmee waren vandaag afwezig door hun deelname aan de KNSB cup in Enschede. Hierdoor mocht Heidi haar opwachting maken in het landelijke peloton, nadat ze vrijdag al een nette tweede plaats had behaald tijdens de eerste zesbanen wedstrijd was ze benieuwd hoe ze ervoor stond in het landelijke peloton. Na een korte bespreking klonk om half acht het startschot voor de dames.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 2 – BELOFTEN

Na de teambespreking in de snackbar van de Vechtsebanen liepen we de trap op naar de jury om te tekenen voor deelname. Een spannend moment, want hier zou Mark als leider van het jongerenklassement zijn witte pak krijgen. Dit is (voor zo ver ik weet) de eerste keer in de geschiedenis van de ploeg dat we een klassementsleider hebben. Het pak stond Mark erg goed en we konden van start!

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 2 – TOPDIVISIE HEREN

In Utecht stond gisteren al weer de tweede wedstrijd van de KPN Cup op het programma. Ondanks het mooie nazomer weer is bij mij toch echt wel het schaatsgevoel aangewakkerd. Het is in deze tijd van het jaar echt genieten als je onder begeleiding van een strak blauwe lucht en de zon op je kop je mag opwarmen voor weer een mooie schaatswedstrijd. Na de opening in Amsterdam waar we als ploeg goed voor de dag kwamen maar helaas de slag misten, waren de plannen voor aanvang van deze wedstrijd duidelijk: we wilden doorbouwen op de resultaten van vorige week, maar dan deze keer wel mee zitten in de kopgroep.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN #1 – HEREN C

Twee opvallend grote dozen vallen me direct op als ik door de poort loop van de ijsbaan. Van karton zijn ze. Ze blijken vol te zitten met de nieuwe helmen waar we mee gaan rijden dit seizoen. Achter de dozen van karton zit de damesploeg te praten over tactieken. Joris de trainer/coach/manager legt uit wat hij wil zien. Ik hoor niet wat, maar dat geeft niet. Ze zijn gefocust. De mannen zijn daarna aan de beurt. Iedereen is keurig op tijd behalve Jasper. Ga ik daar nog iets over zeggen? Nee, misschien later in dit verslag nog.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN #1 – DAMES

Afgelopen vrijdag werd de eerste Zesbanenwedstrijd van het seizoen weer verreden! Na een zomer hard trainen eens kijken wat er in zit! Voor de wedstrijd kwamen we nog even bij elkaar om de strategieën te bespreken. Een grappige ervaring, want normaal ging ik meestal gewoon de wedstrijd rijden en dan zie je wel wat er gebeurt! We stonden met bijzonder veel meiden aan de start, rond de 40! Met wat gezonde spanning begonnen we aan de wedstrijd van 35 rondjes.

Lees meer »

VERSLAG KPN CUP 1 – BELOFTEN

De Beloftendivisie mocht een mooie schaatsavond afsluiten met een wedstrijd over 100 ronden. Het eerste doel was om met vier man op kop te zitten tijdens de loze ronde, voor de show. Dit lukte en zodoende ontvingen we meteen een luid applaus en gejoel in de ‘SKITS-bocht’. Het officiële startschot klonk en de wedstrijd was begonnen.

Lees meer »

VERSLAG KPN CUP 1 – DAMES TOPDIVISIE

Sinds 6 jaar rijd er weer een ploeg van Team Haven Amsterdam/SKITS mee met de dames top divisie. Onze ploeg bestaat uit drie nieuwe rijders van de RTC Haarlem: Esmee Visser, Simone Warmerdam en Esther Kiel, een ervaren marathon rijdster: Ellen de Waard en Heidi Snoek die zal invallen als een van de andere meiden niet kan.Gisteren ging het nieuwe marathon seizoen dan toch echt van start en stonden wij daar als gehele ploeg aan de start in Amsterdam, de thuishaven van de ploeg. Voor Esmee en Esther was het hun debuut in het landelijk peloton, Simone en Ellen deden eerdere jaren al ervaring op.

Lees meer »

VERSLAG KPN CUP 1 – HEREN TOPDIVISIE

Vrijdagavond kon ik niet in slaap komen. Zal het niveau niet te hoog liggen dit jaar? Morgen mijn eerste wedstrijd bij de topdivisie! Zaterdag heb ik verbazingwekkend minder stress. In ieder geval niet meer dan de andere jongens. Alle rituelen voor de wedstrijd zijn hetzelfde als vorig jaar. Een gevatte grap bij de ploegenpresenatie en daarna de focus. Toch is het wel anders om in te lopen tussen jongens waar ik altijd tegen opgekeken heb.

Lees meer »

EERSTE WEDSTRIJDMETERS IN LEEUWARDEN

Het Nederlandse schaatsseizoen ging woensdag 30 september van start met de eerste wedstrijd in de nationale mass-start competitie. Ook meteen de eerste wedstrijd waarin rijders van Team Haven Amsterdam/SKITS hun nieuwe wedstrijdpakken konden tonen.

Lees meer »

FELIX RIJHNEN MAAKT PLOEG TEAM HAVEN AMSTERDAM/SKITS COMPLEET

De A-ploeg van Team Haven Amsterdam / SKITS is voor seizoen ‘15-’16 compleet met het aantrekken van de Duitse schaatser Felix Rijhnen. Het uitstapje bij de ploeg tijdens de wedstrijden op de Weissensee afgelopen winter is de Europees Kampioen skeeleren 2014 uit Darmstadt goed bevallen en dus zal hij het komende seizoen voor de ploeg uitkomen. Met het aantrekken van Rijhnen en de promotie van Eerste Divisierijder Christoffel Hendriks is de A-ploeg van Team Haven Amsterdam / SKITS compleet.

Lees meer »

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »