BELOFTENPLOEG TEAM HAVEN AMSTERDAM / SKITS COMPLEET

Gepubliceerd op 10 juli 2015 om 15:09

Net als vorig jaar zal Team Haven Amsterdam/SKITS met twee ploegen actief zijn in de Beloftendivisie (voorheen 1e Divisie), namelijk Team Haven Amsterdam en Team SKITS.

Bij Team Haven Amsterdam blijven Max van Boxel en Mark van der Harst de teamkleuren verdedigen. Christoffel Hendriks en Stefan Wolffenbuttel zijn na een succesvol seizoen doorgestroomd naar de Top Divisie. Mark en Max zullen komende winter versterkt worden door Christiaan Grigoleit en Cas van Trierum. Christiaan komt over van de tweede B-ploeg, nadat hij vorig jaar een goed debuutjaar heeft gehad en met name op de 200 kilometer op de Weissensee een zeer sterke indruk maakte. Cas is een compleet nieuw gezicht bij Team Haven Amsterdam. In de voorgaande seizoenen lag zijn focus voornamelijk op het langebaanschaatsen. Komend seizoen zal zijn vizier echter volledig op het marathonschaatsen zijn gericht.

De tweede ploeg, Team SKITS, stelt ook dit jaar Paul Montauban op. Na een moeilijk jaar met veel blessures maakt hij nu weer een sterke indruk. Hij krijgt gezelschap van Niels Immerzeel, Jeroen Janissen en Maico Voets. Niels gaat ondanks zijn jonge leeftijd al op voor zijn derde seizoen in de 1e Divisie. Jeroen Janissen en Maico Voets zullen zich voornamelijk focussen op de langebaan, maar wanneer hun programma het toelaat zullen ze aan de start van de marathon verschijnen. Bij Team SKITS krijgen zij de kans zich verder te ontwikkelen als marathonschaatser.

De beloftenploegen van Team Haven Amsterdam/SKITS worden ook dit jaar weer begeleid door ploegleiders Lars Haringsma en Leon Essink. Lars: “Met de komst van de nieuwe rijders staan wij ook dit jaar weer met twee sterke teams aan de start. Wij hebben een mooie mix van jong talent en ervaren mannen met ambitie. Voor komend seizoen zal wederom plezier en teamgeest hoog in het vaandel staan. Maar we gaan natuurlijk wel voor een hoge klassering in het ploegenklassement en proberen wekelijks mee te strijden om de winst in de wedstrijden. Leon vult aan: “Voor de nieuwe jongens is ervaring opdoen binnen het marathonpeloton heel belangrijk. Dit betekent niet alleen anoniem meerijden, de aanval zal namelijk niet worden geschuwd!”

B-ploeg

V.l.n.r: Niels Immerzeel, Mark van der Harst, Cas van Trierum, Paul Montauban, Jeroen Janissen, Max van Boxel.