WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN #1 – DAMES

Gepubliceerd op 31 oktober 2015 om 15:02

Afgelopen vrijdag werd de eerste Zesbanenwedstrijd van het seizoen weer verreden! Na een zomer hard trainen eens kijken wat er in zit! Voor de wedstrijd kwamen we nog even bij elkaar om de strategieën te bespreken. Een grappige ervaring, want normaal ging ik meestal gewoon de wedstrijd rijden en dan zie je wel wat er gebeurt! We stonden met bijzonder veel meiden aan de start, rond de 40! Met wat gezonde spanning begonnen we aan de wedstrijd van 35 rondjes.

Door Heidi Snoek

Al vrij snel probeerden er een paar meiden weg te rijden, maar zonder succes want iedereen begon meteen te rijden. Met nog ongeveer 22 ronden te gaan probeerden ook Anna en Mirte weg te komen, maar helaas werden ook zij snel terug gepakt. Het was vrij onrustig in het peloton, met helaas verschillende valpartijen, waaronder die van Anna. Hierdoor moest zij uiteindelijk de wedstrijd staken.

Met nog 8 rondjes te gaan ging het tempo omlaag, werd het onrustig in het peloton en probeerde iedereen een mooie plek voorin te veroveren. Ikzelf zat met nog één rondje te gaan rond plek acht. Mijn benen voelde nog goed dus ik dacht nog even gas geven! Toen ik de één na laatste bocht uit kwam nam ik een risico om binnen door te vliegen. Ik haalde wel een paar dames in, maar zat helaas in de laatste bocht klem… Inmiddels lag ik al wel op plek 3! Het laatste rechte eind kon ik nog wel even mooi aantrekken en schoot nog een plekje naar voren met als eindresultaat een tweede plek! Anneleen kwam als 19e over de finish, Annelies 21e, Mirte 31e en als Maaike 34e! Als ploeg mogen we terug kijken op een mooie wedstrijd!

000DSC_0079