TEAM HAVEN AMSTERDAM/SKITS BREIDT UIT MET DAMES TOPDIVISIE PLOEG

Gepubliceerd op 2 oktober 2015 om 15:07

Team Haven Amsterdam/SKITS staat het komende seizoen in alle competities aan de start, een uniek concept in de marathonsport. Naast een Topdivisie ploeg, twee beloftenploegen en een grote regioploeg is het nu in samenwerking met de RTC Noordwest ook gelukt om een volledige damesploeg samen te stellen.

Esther Kiel, Esmee Visser, Simone Warmerdam en Ellen de Waard zullen het komende seizoen uitkomen voor de ploeg uit Amsterdam. Ellen de Waard rijdt al een aantal seizoenen mee en heeft de ambitie om het komende seizoen weer een stap te maken en voorin mee te rijden. Zij krijgt versterking van Esther Kiel en Esmee Visser die dit jaar debuteren in het landelijke peloton. Beide rijdsters zijn dit jaar lid van RTC Noordwest en deden afgelopen seizoen in de langebaan al mee aan de NK Senioren Allround en de WK Junioren. Simone Warmerdam, ook lid van RTC Noordwest, reed vorig seizoen al enkele wedstrijden voor team Steigerplank. Dit jaar zal ze, net als Esther en Esmee, het langebaan programma combineren met het rijden van marathonwedstrijden. De regiorijdster Heidi Snoek maakt het team compleet als reserverijdster. Nadat ze vorig jaar vijfde is geworden in de regio competitie wil ze dit jaar ervaring opdoen om uiteindelijk de overstap te kunnen maken naar het landelijk peloton.

Dionne Noordhof is aangetrokken als ploegleider van het damesteam en heeft veel zin om met de dames aan de slag te gaan: “Komend seizoen draait om ervaring opdoen, voor de langebaandames als schaatster in het peloton en voor mijzelf als ploegleider.” Dionne is bewegingswetenschapper en heeft een achtergrond in het wielrennen. De eerste wedstrijd van dit seizoen op 24 oktober is direct een thuiswedstrijd op de Jaap Eden Baan in Amsterdam. Een mooi moment voor het damesteam om zich te laten zien.

THA_Dames