WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 2 – BELOFTEN

Gepubliceerd op 1 november 2015 om 15:01

Na de teambespreking in de snackbar van de Vechtsebanen liepen we de trap op naar de jury om te tekenen voor deelname. Een spannend moment, want hier zou Mark als leider van het jongerenklassement zijn witte pak krijgen. Dit is (voor zo ver ik weet) de eerste keer in de geschiedenis van de ploeg dat we een klassementsleider hebben. Het pak stond Mark erg goed en we konden van start!

Door Max van Boxel

Na een wat saaie beginfase met minder kansrijke kopgroepjes en aanvallen van éénlingen ging het een aantal rondes erg hard in het peloton. Toen het weer stil viel reed een concurrent (Luuc Bugter) solo weg uit het peloton. Hij kreeg 100 meter cadeau, en toen viel de klassementsleider (Christiaan Hoekstra). Het peloton besloot te wachten zodat Christiaan kon aansluiten. De leider kreeg hierdoor nog meer ruimte en reed erg sterk, hij pakte nog voor half koers solo een ronde voorsprong.

De wedstrijd werd vanwege het slechte ijs zwaarder en zwaarder en er ontstonden weer verschillende kopgroepjes. Eén van die groepjes met Max erbij reed hard door en kreeg ruimte van het peloton. Zo pakte dit groepje van vijf man 200 meter voorsprong. Het peloton werd weer in gang getrokken waardoor de voorsprong ronde lang op 200 meter bleef hangen. Er werd gedemarreerd uit de kopgroep en Mark reageerde attent. Er ontstond een tweede achtervolgende groep met daarin 16 rijders. Naast Mark waren ook Christiaan en Niels mee gesprongen. Doordat deze grote tweede kopgroep ook 100 meter voorsprong pakte viel het peloton stil en kon de eerste kopgroep met Max aansluiten. Nu waren er 6 mannen met 1 ronde voorsprong. Echter kwam er geen vaart in het peloton waardoor de tweede grote groep (ondanks het storende werk van Mark) kort daarna ook kon aansluiten. Nu waren er 20 mannen met één ronde voorsprong, met daarbij Max, Mark, Christiaan en Niels. De leider (Luuc) was ook attent geweest en had hierdoor twee rondes voorsprong.

De sprint om de tweede plek werd aangetrokken door Max met Mark in z’n kielzog. Mark werd iets te vroeg afgezet waardoor er op het laatste rechte eind nog 4 mannen overheen kwamen. Mark werd 6e en behield de leiding in het jongerenklassement. Max eindigde als 11e, Niels als 12e en Christiaan als 18e. Dit was goed voor de tweede keer winst in de strijd om het ploegenklassement! Cas reed de wedstrijd nog niet uit, maar maakt kleine stapjes vooruit, dit geldt ook voor Paul.

12187760_1046485238730207_7500131472324753357_n