VERSLAG KPN CUP 1 – BELOFTEN

Gepubliceerd op 25 oktober 2015 om 15:06

De Beloftendivisie mocht een mooie schaatsavond afsluiten met een wedstrijd over 100 ronden. Het eerste doel was om met vier man op kop te zitten tijdens de loze ronde, voor de show. Dit lukte en zodoende ontvingen we meteen een luid applaus en gejoel in de ‘SKITS-bocht’. Het officiële startschot klonk en de wedstrijd was begonnen.

Door Mark van der Harst

Het plan was om te controleren in de eerste fase van de wedstrijd: meezitten in de kopgroepen, maar nog niets zelf willen forceren. Dat forceren zouden we bewaren voor wanneer de wedstrijd zijn zwaartepunt zou bereiken. Met name Cas was scherp in de beginfase en zat vaak mee in de kopgroepjes. Al vrij snel, eerder dan verwacht, splitste het peloton zich op in drie grote groepen. De eerste groep van zo’n vijftien man, met daarin Mark, wist het peloton op een ronde te zetten en later sloot ook de tweede groep van zo’n vijftien man, met Max en Christiaan, aan. Ongeveer dertig man met een ronde, de wedstrijd was dus nog lang niet gedaan.

Ondertussen reed onze tweede B-ploeg, Team SKITS, zijn eigen wedstrijd. Het doel was vooral om ervaring op te doen in het peloton, omdat zowel Maico als Jeroen met name langebaanwedstrijden rijden. Dit lukte hun goed totdat Jeroen ten val kwam. Solo wist hij het peloton weer bij te halen, maar ging vervolgens helaas opnieuw onderuit en moest de wedstrijd staken. Maico reed makkelijk mee, maar had van tevoren aan gegeven niet tot de finish te gaan, aangezien er belangrijke langebaanwedstrijden aan zitten te komen. Niels wist zich goed te handhaven in het peloton en zou de finish halen, maar is strijdbaar om de rest van het seizoen nog meer van zich te laten horen!

Vrijwel direct nadat de eerste ronde voorsprong was genomen en terwijl iedereen nog even aan het bijkomen was, ging een groepje met daarin twee A-rijders en twee B-rijders die al eens rond waren opnieuw rond. Door het missen van deze slag streden we niet meer om de overwinning, maar er waren nog genoeg ereplaatsen te halen. Een nieuwe kopgroep ontstond met daarin de vier koplopers en ook Christiaan, op zoek naar zijn tweede ronde. Mark en Max zagen ook hun kans en sprongen gezamenlijk naar de kopgroep toe. Er werd flink doorgereden en zodoende werd het peloton opnieuw een ronde gelapt. Daardoor zaten we als team plots met drie man op twee rondes voorsprong!

Na de pelotonsprint, waarin Niels 34e werd, en de sprint voor de grote groep met één ronde voorsprong begon de finale om de 5e plaats. Max ging nog een keer in de aanval terwijl Christiaan en Mark een koppel vormden voor de sprint. Kevin Floris, oud rijder van Team Haven Amsterdam, maakte nog de jump naar Max en pakte de 5e plaats. Max finishte als 6e, Mark als 8e en Christiaan als 10e. Drie man in de top tien, een ruime overwinning in het ploegenklassement en de eerste plaats in het jongerenklassement voor Mark! Een meer dan prima resultaat, maar in de komende wedstrijden zullen we er alles aan doen om voor de hoogste trede op het podium te strijden!

IMG-20151025-WA0005