FELIX RIJHNEN MAAKT PLOEG TEAM HAVEN AMSTERDAM/SKITS COMPLEET

Gepubliceerd op 19 juni 2015 om 15:10

De A-ploeg van Team Haven Amsterdam / SKITS is voor seizoen ‘15-’16 compleet met het aantrekken van de Duitse schaatser Felix Rijhnen. Het uitstapje bij de ploeg tijdens de wedstrijden op de Weissensee afgelopen winter is de Europees Kampioen skeeleren 2014 uit Darmstadt goed bevallen en dus zal hij het komende seizoen voor de ploeg uitkomen. Met het aantrekken van Rijhnen en de promotie van Eerste Divisierijder Christoffel Hendriks is de A-ploeg van Team Haven Amsterdam / SKITS compleet.

De meeste successen boekte de Duitser op wielen, hij werd al eens Europees Kampioen skeeleren en behaalde vele successen in eigen land. Nu krijgt hij de kans om zich op schaatsen verder te ontwikkelen bij Team Haven Amsterdam / SKITS. “Ik heb met bij Team Haven Amsterdam / SKITS aangesloten omdat ik mij wil verbeteren op het gebied van marathonschaatsen, met in mijn achterhoofd dat de mass-start een onderdeel is op het WK en de Olympische spelen. Mijn eerste ervaringen met het team waren heel positief en het is een mooie groep mensen om mee te werken.”

Ook Casper Helling, ploegleider van Team Haven Amsterdam / SKITS is blij met de komst van Rijhnen: “De komst van Felix Rijhnen is supertoll. Felix is een oersterke rijder, die bruist van de ambitie. Dit liet hij vorig jaar al zien toen hij op het laatste moment naar de Weissensee kwam. Niet gehinderd door enige natuurijservaring zat Felix in een volle finale wel mooi in de kont van de sprintkanonnen. Hij is heel gretig om een topper in de marathon en de mass start te worden. Dit is een echte winnaar.”

Naast Rijhnen is de A-ploeg aangevuld met Christoffel Hendriks. Hij promoveert dit seizoen vanuit het B-peloton naar de Topdivisie. Na een verdienstelijk optreden op natuurijs en een succesvolle invalbeurt in het Topdivisie peloton het afgelopen seizoen is hij er klaar voor: “Als ik kan afzien word ik een leeuw, en een leeuw is eigentlijk iemand die bang is voor niemand.

Met de komst van beide heren is de ploeg compleet: “Met de verfrissende inbreng van Felix, met rookie Christoffel Hendriks en met onze vaste waarden Erik Valent, Johan Hendriks, Bart van der Vlugt en Jan Maarten Heideman, hebben we een perfecte cocktail van mannen die elkaar naar een hoger plan zullen stuwen.”, aldus Helling. De ploeg reist het komend weekend af naar Enschede waar het ijs voor het eerst in de nieuwe samenstelling wordt geproefd.

A-ploeg 2 - final (1)