Home » Nieuws

Zesbanen 1 - Regio Dames

De landelijke rijders reden al weer hun tweede marathon van het seizoen, maar voor ons begon het zaterdag pas. De eerste marathon, de eerste kans om te kijken waar je staat en of je genoeg getraind hebt van de zomer. Voor mij extra spannend omdat het ook de eerste keer was dat ik in dit team een marathon reed. Pas na een paar marathons leer je de rijdsters echt kennen.

Lees meer »

Zesbanen 1 - Regio Heren

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver: de Zesbanen competitie is van start gegaan. Na een lange autorit naar Den Haag zie ik dat de rest van de ploeg (Marnick, Bobbie en Casper) en de trainers (Joris en Anna) er al zijn. Bij binnenkomst valt het de rest direct op dat ik erg zenuwachtig ben. Gelukkig niet als enige, want andere nieuweling Bobbie was ook behoorlijk nerveus! Marnick en Casper lachen ons vriendelijk 'toe' en zien er een stuk relaxter uit. Zij hebben dit dan ook wél vaker gedaan!

Lees meer »

KPN Cup 1 - Topdivisie Dames - Het seizoen is begonnen!

Afgelopen zaterdag werd het seizoen geopend en wel op onze thuisbaan in Amsterdam. Van tevoren was de spanning goed voelbaar. Dat is dan ook niet zo gek in een ploeg met vooral nieuwelingen. Daarbij zorgde de late levering (ca. 30 min voor begin koers) van de snijvaste pakken ook niet bepaald voor ontspanning.

Lees meer »

KPN Cup 1 - Topdivisie Heren

Na de mooie nazomer die we de afgelopen tijd hebben gehad is het over, iedereen nu weer even wennen aan de koudere buiten temperaturen. Inmiddels heeft heel Nederland dan ook zijn winterjas en de dikke dekbed uit de kast gehaald en is het ook weer de hoogste tijd om de schaatsen uit het vet te halen. Na al het fietsen, skeeleren, shorttracken en droogtrainen van afgelopen zomer was het gisteren weer de mogelijkheid om jezelf eindelijk echt te meten met je concurrenten.

Lees meer »

KPN Cup 1 - Beloften - Meteen raak!

Iets na half tien staan we dan eindelijk opgesteld aan de startstreep voor de eerste marathon in de KPN Cup. Ik voel mij de hele dag al goed, ik heb het 'speciale wedstrijdgevoel' dat ik alleen op wedstrijddagen heb. Dat gevoel heb ik de hele zomer gemist, want in tegenstelling tot veel ploeggenoten die wieler- of skeelerwedstrijden rijden heb ik er bewust voor gekozen om dat niet te doen. Een beetje rust in het hoofd na een hectische winter en focussen op goed en hard trainen. Maar nu is het dat gevoel dus weer terug en dat voelt goed! Tijd om te knallen!

Lees meer »

We zijn LOS!

Vrijdagavond 14 oktober was het zo ver, de eerste test marathon van het seizoen. Deze marathon maakt deel uit van mijn voorbereiding op 22 oktober wanneer de marathoncompetitie van start zal gaan op onze thuisbaan: De Jaap Eden IJsbaan. Ik ben Niels Immerzeel, beloftendivisie schaatser voor Team Port of Amsterdam / SKITS en zal jullie in meenemen in de voorbereiding op het seizoen.

Lees meer »

NATURALICIOUS NIEUWE HOOFDSPONSOR MARATHONTEAMS SKITS TALENT TEAM

SKITS Talent Team formeert naast Team Port of Amsterdam/SKITS nog twee landelijke ploegen. Voor het 11e achtereenvolgende seizoen heeft studentenvereniging SKITS vertegenwoordiging met marathonploegen op het hoogste niveau. Verschillende sponsoren verbonden zich in de loop der jaren aan de ambitieuze plannen van de club die haar thuisbasis heeft op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Met het seizoen voor de deur maakt het bestuur van de stichting, die verbonden is aan de vereniging, bekend dat er nog twee teams worden toegevoegd aan de organisatie waar ook de, regio(top), Beloften, heren en dames topdivisie teams van Port of Amsterdam/SKITS onder vallen. Naturalicious, producent van ‘coldpressed’ sappen, is hoofdsponsor en naamgever van de nieuwe ploegen. Stelvio Finance is co-hoofdsponsor.

Lees meer »

Team Port of Amsterdam/SKITS rijdt Vélomédiane Criquiélion

Zaterdag 27 augustus was het dan eindelijk zover. De Topdivisie en Beloftenploegen van Team Port of Amsterdam/SKITS stonden aan de start van 'de Kriek' (Vélomédiane Claudy Criquiélion). De hele voorafgaande week was er al hard gekoerst en werd er onder andere gestreden om de titel van 'Beffekoning'. De tijdsverschillen bleven echter miniem en dus zou de Criquiélion de doorslag gaan geven. 161 kilometers met 3300 hoogtemeters en een brandende zon. Hieronder een verslag van de koers.

Lees meer »

A-DIVISIE SKEELERTEAM TEAM PORT OF AMSTERDAM/ SKITS

Vorig jaar maakten de Duurzame Skaters als ploeg hun debuut op het hoogste niveau in nationale marathoncompetitie. Dit jaar zal Team Port of Amsterdam voor het eerst haar opwachting maken in het skeelerpeloton. Team Port of Amsterdam is ontstaan door de fuserende ploegen van De Duurzame skaters en het schaatsteam Haven Amsterdam / SKITS. De stichtingen van deze ploeg zijn samengevoegd, omdat de voorzitter en veel rijders bij beide ploegen homogeen waren.

Lees meer »

TEAM HAVEN AMSTERDAM/SKITS ZOEKT MARATHONTALENT

Team Haven Amsterdam/SKITS (de grootste marathonschaatsploeg van Nederland) kende afgelopen seizoen een succesvol opstartjaar van haar Regioploeg. Deze ploeg is bedoeld als opleidingsploeg om regionale rijders de kans te geven om te promoveren naar de landelijke teams. De 14 regiorijders (dames en heren) van afgelopen seizoen hebben inmiddels hun eerste seizoen in deze vernieuwde opzet erop zitten.

Lees meer »

TERUGKIJKEN: WEISSENSEE JANUARI 2016

Door Christiaan Grigoleit In het begin van ieder jaar emigreert er vanuit Nederland een speciaal soort trekvogel naar Oostenrijk opzoek naar lagere temperaturen en natuurijs. Zij strijken dan neer op de Weissensee. Voor twee weken nestelen zij zich aan de oevers van het meer om daar te pronken met hun bonte zeer uiteenlopende verenvacht. Als bronstig baardmannetjes zoeven zij dan in acrobatische vlucht over het ijs. Bocht linksom, bocht rechtsom, dan weer rechtuit. Snel, versnellend, vertragend, langzaam, stil. Op een parcours in de vorm van een lemniscaat draaien zij oneindig rondjes. Onbewust bewust van de verstillende overweldigende natuur om hen heen genieten zij van hun bestaan.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG REGIOTOP FINALE

Vandaag is echt de laatste marathon van dit seizoen. Zesbanen is over, en na vandaag gaat die nekslab in de kast. Hoera! En dat pak eindelijk eens in de was. Oh nee, het toetje komt nog: het Port of Amsterdam NSK. Toch nog effe wachten. Maar ik popel. Ja, ik beken: ik heb geen zin. Het einde van het seizoen nadert.

Lees meer »

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »