NATURALICIOUS NIEUWE HOOFDSPONSOR MARATHONTEAMS SKITS TALENT TEAM

Gepubliceerd op 2 september 2016 om 16:17

SKITS Talent Team formeert naast Team Port of Amsterdam/SKITS nog twee landelijke ploegen. Voor het 11e achtereenvolgende seizoen heeft studentenvereniging SKITS vertegenwoordiging met marathonploegen op het hoogste niveau. Verschillende sponsoren verbonden zich in de loop der jaren aan de ambitieuze plannen van de club die haar thuisbasis heeft op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Met het seizoen voor de deur maakt het bestuur van de stichting, die verbonden is aan de vereniging, bekend dat er nog twee teams worden toegevoegd aan de organisatie waar ook de, regio(top), Beloften, heren en dames topdivisie teams van Port of Amsterdam/SKITS onder vallen. Naturalicious, producent van ‘coldpressed’ sappen, is hoofdsponsor en naamgever van de nieuwe ploegen. Stelvio Finance is co-hoofdsponsor.

In de teams vinden we bekende en nieuwe namen. Bij de dames rijden Simone Warmerdam en Esther Kiel (vorig jaar team Port of Amsterdam/SKITS) met nieuwkomer Daniëlle Ootes. De laatstgenoemde is in de zomer actief op wieltjes en heeft mooie prestaties geleverd op het EK in eigen land. Op het ijs reedt ze al knappe uitslagen in de regiotopwedstrijden. Ploegleider is Joris Boelens.

Bij de beloften is Jeroen Janissen (vorig jaar team SKITS) de ‘dark horse’ in het peloton. Vorig jaar reedt hij erg sterk, maar moest nog wennen aan het peloton. In zijn laatste jaar als junior A probeert hij ook een plek op het wereldkampioenschap voor junioren af te dwingen. Jeroen wordt vergezeld door twee andere jonge honden, Victor Ramler en Joeri Klous. Victor werd vorig jaar 3e op het NK junioren A (all round) en liet zien veel aanleg te hebben voor de marathon. Joeri maakt de overstap van 6-banen toernooi naar de beloftendivisie. Hij gaat dit jaar voor het eerst volledig focussen op de marathon. Het team werd op het allerlaatste moment gecompleteerd door Roy Mulder. Hij is zelf een goede B-rijder en gaat de jonge rijders wegwijs maken in de koers.

Voorzitter Guus Heijnen: “Ik vind het geweldig om deze jonge talenten de kans te geven in de marathon. De meesten combineren het met langebaanwedstrijden dus zullen niet alles rijden, maar ik geloof dat het multidisciplinair opleiden het plezier en de prestaties bevordert. Daarnaast hebben wij als marathonbolwerk hierdoor ook goede contacten met het RTC Haarlem en Iskate.”

22 oktober, voorafgaand aan de eerste wedstrijd, worden de teams van Naturalicious in een ploegenpresentatie getoond in de nieuwe kleding.

naturalicious-1.jpg

  Stelviofinance.jpg