KPN Cup 1 - Topdivisie Heren

Gepubliceerd op 23 oktober 2016 om 22:05

Na de mooie nazomer die we de afgelopen tijd hebben gehad is het over, iedereen nu weer even wennen aan de koudere buiten temperaturen. Inmiddels heeft heel Nederland dan ook zijn winterjas en de dikke dekbed uit de kast gehaald en is het ook weer de hoogste tijd om de schaatsen uit het vet te halen. Na al het fietsen, skeeleren, shorttracken en droogtrainen van afgelopen zomer was het gisteren weer de mogelijkheid om jezelf eindelijk echt te meten met je concurrenten.

Door Erik Valent

Vanaf het moment dat ik zaterdag ochtend opstond voelde het meteen al weer vertrouwd: Het ritme was weer terug in het weekend! Na het ontbijt en het fietsen was het tijd voor het warme middag eten. Daarna snel mijn schaatsen slijpen en nog even een dutje doen voordat we al weer op weg moesten naar de ijsbaan. Lekker om gewoon je routine op te pakken die er door de jaren heen is ingeslopen.

Toch voelt zo’n eerste wedstrijd ook altijd wel een beetje onwennig. Zo zijn er weer allemaal nieuwe kleurstellingen van de pakken in het peloton, met dit jaar nog meer snijvasten delen. Wat moet ik dan nu aantrekken onder mijn wedstrijdpak bij deze omstandigheden? Daarnaast zijn er weer een aantal nieuwe rijders die hun plekje in de groep moeten zien te vinden, net zoals onze Tijs dit jaar. Gelukkig vallen deze extra spanningen al snel van je af als het startschot valt.

Tijdens de wedstrijd hoor ik altijd alleen nog een vaag gejuich van het vele publiek dat voor ons de Jaap Edenbaan weer heeft opgezocht. Verder is er vaak niet echt veel tijd om na te denken en ben je vooral bezig met je positie in de groep en de taken die je hebt meegekregen om uit te voeren. Helaas voor ons kwamen niet in de vroege slag in de wedstrijd voor, waardoor we in het vervolg een beetje achter de feiten aan liepen. Hierdoor verliep de openingswedstrijd niet helemaal naar onze wens, maar waren er toch ook veel positieve punten waar we de rest van het seizoen op kunnen doorbouwen. Een van de belangrijkst zaken hiervan was het uitrijden van de wedstrijd door onze debutant, klasse! Mede hierdoor kijken we met veel vertrouwen naar de volgende wedstrijd in Leeuwarden en rest van het komende seizoen.

14681052_1284876931557702_5426811387737254806_o.jpg
Foto's door Ben van Trierum