A-DIVISIE SKEELERTEAM TEAM PORT OF AMSTERDAM/ SKITS

Gepubliceerd op 15 april 2016 om 13:47

Vorig jaar maakten de Duurzame Skaters als ploeg hun debuut op het hoogste niveau in nationale marathoncompetitie. Dit jaar zal Team Port of Amsterdam voor het eerst haar opwachting maken in het skeelerpeloton. Team Port of Amsterdam is ontstaan door de fuserende ploegen van De Duurzame skaters en het schaatsteam Haven Amsterdam / SKITS. De stichtingen van deze ploeg zijn samengevoegd, omdat de voorzitter en veel rijders bij beide ploegen homogeen waren.

De samenwerking zorgt ervoor dat veel rijders zowel in de zomer als in de winter voor Team Port of Amsterdam zullen gaan rijden. Net als vorig seizoen zal de formatie zowel in het A als B peloton te bewonderen zijn. Erik Valent, Bart van der Vlugt, Kevin Floris en Johan Hendriks starten in de hoofdmacht van het skeeleren. Cas van Trierum, Christoffel Hendriks, Paul Montauban en Tijs van der Steen zullen bij de B rijders skeeleren deze zomer.

Voorzitter Guus Heijnen is blij met deze ontwikkeling. “Naast de volledige dames en heren opleiding in het marathonschaatsen nemen we nu ook het skeeleren op in de organisatie. Mijn skeelerploeg De Duurzame Skaters heeft twee jaar goed gepresteerd maar stopt nu als aparte ploeg. Dat vaarwel zeggen doet uiteraard een beetje pijn, maar de nieuwe situatie is uiteindelijk voor iedereen beter.”

Het gehele schaats en skeelerteam zal ook in de winter verder gaan met de naam Port of Amsterdam/SKITS.

Op 16 april zal het nieuwe pak van Team Port of Amsterdam voor het eerst in actie te bewonderen zijn tijdens Zeeland on Wheels. In de afbeelding alvast een voorproefje van het nieuwe pak.