Home » Nieuws

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »

Snelle wedstrijden in Utrecht

Zaterdag stond de Cup in Utrecht op het programma. 4 snelle wedstrijden en veel aanvallen waren in alle wedstrijden ingrediënten. Voor het team waren er wisselende uitslagen. Roos miste weer net aan het podium, Casper reed zijn eerste top-10, Bente reed zeer aanvallend maar dit werd helaas niet beloond, Daan reed de eerste top-10 voor de Aas en laat daarmee zien dat de eerste twee wedstrijden pech waren.

Lees meer »

Steeds dichter bij de uitschieter in Deventer

Dit weekend was het weer tijd om te koersen. De regio dames mochten van start tijdens de eerste Regiotop en de landelijke rijders stonden klaar voor KPN Cup 2 in Deventer. Bij de Regiotop mistte Roos net aan het podium, maar de ploeg mag terugkijken op een goede wedstrijd. Ook bij de Beloften was Mark voor de tweede keer dichtbij een podium, maar vluchtpoging in de finale redde het net niet. Bij de Dames Topdivisie was het net als vorige week een door de sprintersploegen gecontroleerde koers en Tessa reed in de sprint naar een mooie 14e plaats. De Topdivsie Heren hadden vorige week een valse start en in Deventer lieten ze weer zien dat ze mee kunnen. 

Lees meer »

KPN Cup 6 - Heren Beloften

De afspraak voor deze wedstrijd was om te proberen dat er altijd iemand van ons in de kopgroep mee zou zitten. Roy, Niels, Mark, Cas, Koen en Joeri reden deze marathon, Victor en Jeroen reden de Eindhoven Troffee (langebaan)

Lees meer »

Zesbanen 3 - Regio Heren

De derde wedstrijd van op de zesbanenkalender. Deze derde wedstrijd is in Hoorn, en we mogen voor het eerst dit seizoen eens als eerste starten. Een “normale” tijd om te starten, kwart over 7, in plaats van 10 uur zoals vorige week. En drie keer is scheepsrecht toch? Na een eerste wedstrijd in Den Haag waar ik eigenlijk nog ziek was, en een tweede in Haarlem waar ik nog niet helemaal beter was, nu wel helemaal fit. Dat belooft wat!

Lees meer »

Zesbanen 3 - Regio Dames

Zaterdag was niet mijn dag. Wat schrijf je na een wedstrijd die je het liefst zo snel mogelijk vergeet? Hele goede vraag. Het was zoeen waar ik een hele terugweg mokken met m’n vader in de auto (sorry pap), een hangdag en een hardlooprondje voor nodig had eer ik een antwoord kon bedenken. Laat ik nu maar een poging doen.

Lees meer »

KPN Cup 4 - Heren Topdivisie

15 Minuten voor de start rennen Christoffel en ik het stadion binnen. Pak al aan, helm op, schaatsen in de hand. De rest van het peloton loopt net de kleedkamer in na de finish van de dames. Zelfs Stroetinga staat te grinniken.

Lees meer »