KPN Cup 6 - Heren Beloften

Gepubliceerd op 27 november 2016 om 18:51

De afspraak voor deze wedstrijd was om te proberen dat er altijd iemand van ons in de kopgroep mee zou zitten. Roy, Niels, Mark, Cas, Koen en Joeri reden deze marathon, Victor en Jeroen reden de Eindhoven Troffee (langebaan)

Door Joeri Klous

Deze wedstrijd werd er hard gereden en er waren maar weinig rustmomenten. Dit soort wedstrijden zijn ontzettend leuk voor het publiek. Niemand kwam echt los om een rondje te pakken. Kopgroepjes kwamen hooguit 100m voor het peloton uit. Veel duw en trekwerk was het gevolg. Iets wat ik nog niet helemaal in de vingers heb......zou dit graag nog leren en wel zorgen dat de jury dit dan niet ziet.?

Ik heb diverse keren een poging gedaan om naar voren te rijden, mee te rijden met kopgroepjes maar helaas (teveel meters buitenom gereden, sorry Roy, zal erop gaan letten!) Naar het einde van de wedstrijd toe werd ik steeds actiever en was ik vaker voor in het peloton te zien. Met nog vijf ronden voor de boeg had ik besloten om zo hard mogelijk op kop van het peloton te gaan rijden om het gat naar het kopgroepje te dichten voor de sprinters van de ploeg. Helaas lukte dit niet en kostte deze inspannning mij ook de kop om nog even mee te sprinten voor het klassement.

Wat ik wel bijzonder vind: elke wedstrijd vinden ze het leuk om mijn naam te roepen door de speaker, hier in Hoorn wel meer dan 1 keer. Nu er maar een sport van maken om dat elke wedstrijd voor elkaar te krijgen?

Al met al is er door iedereen een zeer goede wedstrijd gereden, maar helaas zonder een (volgens mij wel verdiende) topnotering in de daguitslag. Niels start de volgende marathon wel gewoon weer in het oranje!!!!!

Volgende week hebben we een marathonloos weekend. 10 december hervatten we de competitie met een cupwedstrijd in Enschede.

Uitslag:
Niels: 10e
Mark: 12e
Koen: 25e
Cas: 37e
Joeri: 49e
Roy: 54e

15219994_1319523638093031_9196441125060846993_n-1.jpg
Foto door Ben van Trierum