KPN Cup 5 - Heren Beloften - Een en al spektakel

Gepubliceerd op 25 november 2016 om 21:40

Haarlem zaterdagavond . De baan werd langzaam gevuld met publiek en er kwam zelfs een band liederen spelen. De sfeer zat er goed in, een en al gezelligheid.

Door Victor Ramler

De leider ( onze eigen Niels Immerzeel) van het klassement deed mee bij de A's, omdat het een doorstroom wedstrijd was. Daarom nam Koen de Best het peloton op sleeptouw na het klinken van het startsignaal. Na een stuk of 10 rondjes kwamen de eerste demarrages en al snel bleek het een zware en taaie koers te gaan worden. Aanval op aanval vanuit het peloton, keer op keer. De naturalicious groep met Jeroen en Victor deden actief mee en zaten continu voorin. Cas was ook regelmatig te vinden in de kopgroep en Koen zetten af en toe ook een demarrage in. Ja de mannen waren lekker bezig, maar van wegkomen was nog geen spraken.

Het peloton bleef goed tempo houden en met 25 rondjes voor het einde, zat iedereen nog bij elkaar. Zou het dan toch een massasprint gaan worden? Met nog 10 rondjes op de klok was er uiteindelijk een serieuze kopgroep ontstaan  van 4 man met onder andere Jeroen! Cas en Victor zaten nog voorin het peloton en probeerde te zorgen dat de kopgroep wegbleef. De kopgroep had wel een gat, maar het peloton reed goed door en even werd er gedacht dat ze het niet zouden halen. Met nog 1 rondje te gaan was het duidelijk dat het peloton de kopgroep niet meer kon inhalen. Jeroen ging het laatste rondje in en zat op de 2de plek, De commentator schreeuwde zijn naam, zou het hem lukken? Helaas had Jeroen zo'n actieve koers gereden dat de wedstrijd 150m te lang duurde en van kramp en vermoeidheid ging hij ten gronde, alles gegeven.

De massasprint van het peloton was inmiddels ook al bezig en Cas en Victor zaten goed van voren. Het laatste rondjes kwamen ze van buitenom en pakten nog een hoop plekken. Uiteindelijk eindigde Cas als 9e en Victor als 7e. Koen eindigde na een mooie wedstrijd gereden te hebben midden in het peloton. Een wedstrijd met veel acties, demarrages en tragische valpartijen in de laatste bocht. Dat is marathon, een en al spektakel.