KPN Cup 4 - Heren Topdivisie

Gepubliceerd op 13 november 2016 om 20:59

15 Minuten voor de start rennen Christoffel en ik het stadion binnen. Pak al aan, helm op, schaatsen in de hand. De rest van het peloton loopt net de kleedkamer in na de finish van de dames. Zelfs Stroetinga staat te grinniken.

Door Johan Hendriks

Anderhalf uur vantevoren beginnen de jongens met de voorbespreking, ik zit nog op de bank! File, tunnel dicht. Christoffel en mn ouders hadden er anderhalf uur voor nodig om van Amsterdam Oost naar Noord te komen, dat is een half uurtje op de stadsfiets...

Normaal gesproken is de hele ploeg anderhalf uur voor de wedstrijd aanwezig. We gaan een uur en een kwartier vantevoren nog even zitten: ben je fit? Kun je je taak uitvoeren? Een uur vantevoren kleden we ons om. Op drie kwartier wat dribbelen, met een half uur te gaan rekken en losmaken, nog 20 minuten: sprongen/sprintjes en 10 minuten vantevoren de schaatsen aan. Vandaag niets van dit alles, 3 squat jumps en het ijs op!

"Als je dan maar niet na 10 rondjes langs de kant staat,  dat is zo kut." Na 10 rondjes: Tijs langs de kant, valpartij, zo kut. Ik rij lekker. Bart en Erik pakken kopgroep na kopgroep mee, dus ik kan even rustig mijn slag zoeken. Not. De perfecte groep met alle favorieten rijdt voor ons neus weg. We staan erbij en kijken ernaar.

Dat rondje blijkt niet genoeg,  het blijft koers. Ik spring af en toe wat mee, lekker schuiven.  Dan zie ik de brede rug van Hekman, achter me roept Erik: "nu jij!". Het hele peloton vliegt aan stukken, maar ik zit bij de kopgroep. 20 Rondjes lang zorgen dat ik er bij blijf,  het goede wiel kiezen,  kleine gaatjes corrigeren. Maar ik zit er bij! De sprint, dat is meer een gevalletje ieder voor zich, snel naar de finish. Volgende week top 10!

Uitslag:
Johan: 11e
Bart: 21e
Erik: 30e
Christoffel: 35e
Tijs: dnf

15025494_1305275726184489_1474068964453413085_o.jpg
Foto's door Ben van Trierum