Home » Nieuws

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »

Snelle wedstrijden in Utrecht

Zaterdag stond de Cup in Utrecht op het programma. 4 snelle wedstrijden en veel aanvallen waren in alle wedstrijden ingrediënten. Voor het team waren er wisselende uitslagen. Roos miste weer net aan het podium, Casper reed zijn eerste top-10, Bente reed zeer aanvallend maar dit werd helaas niet beloond, Daan reed de eerste top-10 voor de Aas en laat daarmee zien dat de eerste twee wedstrijden pech waren.

Lees meer »

Steeds dichter bij de uitschieter in Deventer

Dit weekend was het weer tijd om te koersen. De regio dames mochten van start tijdens de eerste Regiotop en de landelijke rijders stonden klaar voor KPN Cup 2 in Deventer. Bij de Regiotop mistte Roos net aan het podium, maar de ploeg mag terugkijken op een goede wedstrijd. Ook bij de Beloften was Mark voor de tweede keer dichtbij een podium, maar vluchtpoging in de finale redde het net niet. Bij de Dames Topdivisie was het net als vorige week een door de sprintersploegen gecontroleerde koers en Tessa reed in de sprint naar een mooie 14e plaats. De Topdivsie Heren hadden vorige week een valse start en in Deventer lieten ze weer zien dat ze mee kunnen. 

Lees meer »

Flevonice - Dames

De weerberichten geven grote kansen op gunstig weer voor ons als schaatsliefhebbers. Je merkt het aan alle rijders. Ze worden zenuwachtig, kunnen we dan eindelijk weer echt schaatsen waar het vroeger mee begonnen is? Gisteren mochten de topdivisie dames alvast weer even proeven aan ‘natuurijs’ op de baan in Biddinghuizen.

Lees meer »

KPN Cup 8 - Topdivisie Heren

Even is het spannend of de 8ste wedstrijd om de KPN marathon cup wel door kan gaan. Er is code oranje afgeroepen door het knmi ivm ijs op het asfalt. Helaas betreft dit rijks asfalt en niet het asfalt van één van de banen in het hoge noorden waar mogelijk de eerste natuurijs marathon van het jaar gehouden kan worden. Om 12uur maakt de knsb bekent dat de wedstrijd toch door kan gaan omdat de dooi in de loop van de dag zijn intrede gaat doen en daarmee de gladheid zal verdrijven.

Lees meer »

KPN Cup 8 - Beloften

Terwijl Sven Kramer aan zijn race begint, begin ik met het verslag over mijn race. Zaterdag heb ik voor de tweede keer dit seizoen deel mogen nemen aan een wedstrijd op het landelijke podium. Normaal rijd ik mijn marathons bij het Zesbanentoernooi, maar omdat mijn klassering goed genoeg is, mag ik nu weer bij de landelijke jongens starten in de zogenoemde “doorstroom-wedstrijd”. Na het NK van vorige week, waar ik 18e werd, een mindere Zesbanen-marathon in Amsterdam op woensdag, was ik erop gebrand om gisteren te laten zien dat ik dit niveau aan kan.

Lees meer »

KPN NK Marathon - Neo-senioren

Zondag 1 januari, nieuwjaarsdag. Mijn debuut op het NK marathon voor Neo-senioren in het nieuwe Thialf. Aan de start verschenen Niels, Koen & Cas van de gele B-ploeg aangevuld met Casper uit de zesbanencompetitie. Van de Naturalicious ploeg verschenen Jeroen en ikzelf aan de start.

Lees meer »

Flevonice - Regio Heren

Wat een koers, wat een koers. De avond begon goed op weg naar Biddinghuizen met sky radio christmas station uit de spiekers en een dikke witte muur van mist voor de auto. Dit zorgde voor het geweldige natuurijs gevoel en aangezien het ijs op Biddinghuizen niets verschilt van natuurijs, om de 100 meter een lamp dus lekker in het donker met overal scheuren en af en toe een sneeuwhoopje. Puur genieten!

Lees meer »