Home » Nieuws

Flevonice - Dames

De weerberichten geven grote kansen op gunstig weer voor ons als schaatsliefhebbers. Je merkt het aan alle rijders. Ze worden zenuwachtig, kunnen we dan eindelijk weer echt schaatsen waar het vroeger mee begonnen is? Gisteren mochten de topdivisie dames alvast weer even proeven aan ‘natuurijs’ op de baan in Biddinghuizen.

Lees meer »

KPN Cup 8 - Topdivisie Heren

Even is het spannend of de 8ste wedstrijd om de KPN marathon cup wel door kan gaan. Er is code oranje afgeroepen door het knmi ivm ijs op het asfalt. Helaas betreft dit rijks asfalt en niet het asfalt van één van de banen in het hoge noorden waar mogelijk de eerste natuurijs marathon van het jaar gehouden kan worden. Om 12uur maakt de knsb bekent dat de wedstrijd toch door kan gaan omdat de dooi in de loop van de dag zijn intrede gaat doen en daarmee de gladheid zal verdrijven.

Lees meer »

KPN Cup 8 - Beloften

Terwijl Sven Kramer aan zijn race begint, begin ik met het verslag over mijn race. Zaterdag heb ik voor de tweede keer dit seizoen deel mogen nemen aan een wedstrijd op het landelijke podium. Normaal rijd ik mijn marathons bij het Zesbanentoernooi, maar omdat mijn klassering goed genoeg is, mag ik nu weer bij de landelijke jongens starten in de zogenoemde “doorstroom-wedstrijd”. Na het NK van vorige week, waar ik 18e werd, een mindere Zesbanen-marathon in Amsterdam op woensdag, was ik erop gebrand om gisteren te laten zien dat ik dit niveau aan kan.

Lees meer »

KPN NK Marathon - Neo-senioren

Zondag 1 januari, nieuwjaarsdag. Mijn debuut op het NK marathon voor Neo-senioren in het nieuwe Thialf. Aan de start verschenen Niels, Koen & Cas van de gele B-ploeg aangevuld met Casper uit de zesbanencompetitie. Van de Naturalicious ploeg verschenen Jeroen en ikzelf aan de start.

Lees meer »

Flevonice - Regio Heren

Wat een koers, wat een koers. De avond begon goed op weg naar Biddinghuizen met sky radio christmas station uit de spiekers en een dikke witte muur van mist voor de auto. Dit zorgde voor het geweldige natuurijs gevoel en aangezien het ijs op Biddinghuizen niets verschilt van natuurijs, om de 100 meter een lamp dus lekker in het donker met overal scheuren en af en toe een sneeuwhoopje. Puur genieten!

Lees meer »