KPN NK Marathon - Neo-senioren

Gepubliceerd op 5 januari 2017 om 13:05

Zondag 1 januari, nieuwjaarsdag. Mijn debuut op het NK marathon voor Neo-senioren in het nieuwe Thialf. Aan de start verschenen Niels, Koen & Cas van de gele B-ploeg aangevuld met Casper uit de zesbanencompetitie. Van de Naturalicious ploeg verschenen Jeroen en ikzelf aan de start.

Door Joeri Klous 

Vele kanshebbers en favorieten waren aanwezig. De vraag is dan, wat kan ik vandaag en wat kunnen de anderen?

Was ik nerveus? Niet echt. Had ik de benen? Die voelde wel goed aan. Mooi en snel ijs, daar kunnen de meeste rijders wel iets mee. Vanuit de start wilde ik niet meteen volle bak gaan, ik als diesel moet eerst even warmdraaien. Anders lopen mijn benen te vroeg vol met zuur en ik ging toch echt wel voor die volle 100 ronden.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren er al veel vluchtpogingen, maar veel ruimte kregen de meesten niet. Niels is van de partij in het eerste serieuze kopgroepje van de dag met twee andere rijders, waaronder de latere Nederlands Kampioen. Helaas kan Niels het tempo niet bijbenen en gaat er uiteindelijk één rijder rond. Met nog ongeveer 50 ronden te gaan ontstaat er weer een kopgroep die al snel een meter of 100 voorsprong pakt. Ik besluit het gokje te wagen en spring ernaartoe, het duurt een rondje of 3 voordat ik aansluit. Al snel hebben ook wij een rondje op het peloton te pakken. Richting het einde van de wedstrijd pakt er nog een select groepje rijders een rondje voorsprong met daarin Jeroen.

Uiteindelijk bleven 12 man over die mochten strijden voor een plek op het podium. Direct na de sprint van het peloton gaat er een rijder op avontuur, ik besluit een ander het werk op te laten knappen. Uiteindelijk besluit ik ook een paar keer een uitlooppoging te forceren, maar wordt teruggepakt. Wanneer ik het voor de laatste keer probeer krijg ik toch de ruimte, ik lig op dit moment op plek 4, maar zie de rijders voor mij dichterbij komen. Helaas red ik het niet en komen er in de laatste ronde nog twee rijders mij voorbij. Een zesde plek dus voor mij, niet heel tevreden, maar mag aan de andere kant ook weer niet klagen over hoe mijn eerste NK marathon is verlopen.

Uitslag: 
Joeri - 6e
Jeroen - 11e
Casper - 18e
Cas – 25e  
Niels – 26e
Koen - DNF

15777082_1223353884386800_4533246258488777224_o-1.jpg
Foto door Ben van Trierum