Home » Nieuws

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 8 & 9 – TOPDIVISIE

Terwijl ik aan mijn bord pasta zat kreeg ik via de ploegenapp te horen dat er een ammoniakalarm was afgegaan op de ijsbaan in Den Haag. Iedereen moest het pand verlaten en zekerheid over de voortgang van de wedstrijden kon niet gegeven worden. Ik besloot om gewoon verder te gaan met mijn voorbereiding en me klaar te maken voor de koers. Het verbaasde me niets dat zo’n dergelijk voorval zich voordoet op de ijsbaan in Den Haag, wanneer ik op deze ijsbaan ben waan ik me in de voormalige Sovjet-Unie. Het aanzicht van deze ijsbaan is te vergelijken met beelden uit Tsjernobyl, gelukkig kwam het niet tot een meltdown en konden de wedstrijden gewoon verreden worden.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 8 – BELOFTENDIVISIE

Ruim van te voren komen we aan bij de Uithof in Den Haag. Even tekenen en dan beginnen aan de voorbespreking, althans, dat is hoe het normaal gesproken gaat. Maar net als ik mijn handtekening heb gezet gaat er een loeiende sirene af, en dan horen we: ATTENTIE ATTENTIE, DOOR EEN LEK IN DE INSTALLATIE IS ER EEN KLEINE HOEVEELHEID AMONIAK VRIJ GEKOMEN, WIJ VERZOEKEN ALLE BEZOEKERS ZICH ZO SNEL MOGELIJK NAAR DE DICHTSTBIJZIJNDE NOODUITGANG TE BEGEVEN!! Iedereen loopt rustig naar buiten waar we wachten op verder nieuws. Na 15 minuutjes buiten te hebben gestaan mogen we weer naar binnen, Loos alarm.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 6 – HEREN

Tot nu toe niet helemaal het seizoen waar ik op gehoopt had. Sinds de start van het 6-banenseizoen heb ik slechts één wedstrijd kunnen starten en daar is ook alles wel mee gezegd. Dan maar vanaf de kant toekijken hoe m’n ploeggenoten het doen. Eerst even bespreken wat de plannen zijn.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 6 – DAMES

Afgelopen zaterdag 6 december stond ik voor het eerst weer aan de start van het Zesbanentoernooi in Haarlem. Dit was precies acht weken na mijn “onhandige” ongeluk waarbij ik mijn pols heb gebroken. Met een plaatje en aan aantal schroeven rijker mocht ik eindelijk weer rijden met mijn ploeggenootjes!

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 6 – BELOFTENDIVISIE

In een echt team doet iedereen ‘alles’ voor elkaar. Gisteren bleek dit weer opnieuw goed te zitten in de beloftenploeg. Met Chris op de 2e plaats in het klassement, Mark 1e in het jongerenklassement en Niels die hen op de hielen zit, is de ploeg bezig aan een uitstekend seizoen. Max die keer op keer van voren zit en met zijn ervaring de rest van de ploeg op het ijs naar een hoger plan weet te trekken. Dit alles geeft een mooie sfeer in de ploeg.

Lees meer »