Home » Nieuws

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »

Snelle wedstrijden in Utrecht

Zaterdag stond de Cup in Utrecht op het programma. 4 snelle wedstrijden en veel aanvallen waren in alle wedstrijden ingrediënten. Voor het team waren er wisselende uitslagen. Roos miste weer net aan het podium, Casper reed zijn eerste top-10, Bente reed zeer aanvallend maar dit werd helaas niet beloond, Daan reed de eerste top-10 voor de Aas en laat daarmee zien dat de eerste twee wedstrijden pech waren.

Lees meer »

Steeds dichter bij de uitschieter in Deventer

Dit weekend was het weer tijd om te koersen. De regio dames mochten van start tijdens de eerste Regiotop en de landelijke rijders stonden klaar voor KPN Cup 2 in Deventer. Bij de Regiotop mistte Roos net aan het podium, maar de ploeg mag terugkijken op een goede wedstrijd. Ook bij de Beloften was Mark voor de tweede keer dichtbij een podium, maar vluchtpoging in de finale redde het net niet. Bij de Dames Topdivisie was het net als vorige week een door de sprintersploegen gecontroleerde koers en Tessa reed in de sprint naar een mooie 14e plaats. De Topdivsie Heren hadden vorige week een valse start en in Deventer lieten ze weer zien dat ze mee kunnen. 

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 8 & 9 – TOPDIVISIE

Terwijl ik aan mijn bord pasta zat kreeg ik via de ploegenapp te horen dat er een ammoniakalarm was afgegaan op de ijsbaan in Den Haag. Iedereen moest het pand verlaten en zekerheid over de voortgang van de wedstrijden kon niet gegeven worden. Ik besloot om gewoon verder te gaan met mijn voorbereiding en me klaar te maken voor de koers. Het verbaasde me niets dat zo’n dergelijk voorval zich voordoet op de ijsbaan in Den Haag, wanneer ik op deze ijsbaan ben waan ik me in de voormalige Sovjet-Unie. Het aanzicht van deze ijsbaan is te vergelijken met beelden uit Tsjernobyl, gelukkig kwam het niet tot een meltdown en konden de wedstrijden gewoon verreden worden.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 8 – BELOFTENDIVISIE

Ruim van te voren komen we aan bij de Uithof in Den Haag. Even tekenen en dan beginnen aan de voorbespreking, althans, dat is hoe het normaal gesproken gaat. Maar net als ik mijn handtekening heb gezet gaat er een loeiende sirene af, en dan horen we: ATTENTIE ATTENTIE, DOOR EEN LEK IN DE INSTALLATIE IS ER EEN KLEINE HOEVEELHEID AMONIAK VRIJ GEKOMEN, WIJ VERZOEKEN ALLE BEZOEKERS ZICH ZO SNEL MOGELIJK NAAR DE DICHTSTBIJZIJNDE NOODUITGANG TE BEGEVEN!! Iedereen loopt rustig naar buiten waar we wachten op verder nieuws. Na 15 minuutjes buiten te hebben gestaan mogen we weer naar binnen, Loos alarm.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 6 – HEREN

Tot nu toe niet helemaal het seizoen waar ik op gehoopt had. Sinds de start van het 6-banenseizoen heb ik slechts één wedstrijd kunnen starten en daar is ook alles wel mee gezegd. Dan maar vanaf de kant toekijken hoe m’n ploeggenoten het doen. Eerst even bespreken wat de plannen zijn.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 6 – DAMES

Afgelopen zaterdag 6 december stond ik voor het eerst weer aan de start van het Zesbanentoernooi in Haarlem. Dit was precies acht weken na mijn “onhandige” ongeluk waarbij ik mijn pols heb gebroken. Met een plaatje en aan aantal schroeven rijker mocht ik eindelijk weer rijden met mijn ploeggenootjes!

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 6 – BELOFTENDIVISIE

In een echt team doet iedereen ‘alles’ voor elkaar. Gisteren bleek dit weer opnieuw goed te zitten in de beloftenploeg. Met Chris op de 2e plaats in het klassement, Mark 1e in het jongerenklassement en Niels die hen op de hielen zit, is de ploeg bezig aan een uitstekend seizoen. Max die keer op keer van voren zit en met zijn ervaring de rest van de ploeg op het ijs naar een hoger plan weet te trekken. Dit alles geeft een mooie sfeer in de ploeg.

Lees meer »