WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 6 – BELOFTENDIVISIE

Gepubliceerd op 29 november 2015 om 14:42

In een echt team doet iedereen ‘alles’ voor elkaar. Gisteren bleek dit weer opnieuw goed te zitten in de beloftenploeg. Met Chris op de 2e plaats in het klassement, Mark 1e in het jongerenklassement en Niels die hen op de hielen zit, is de ploeg bezig aan een uitstekend seizoen. Max die keer op keer van voren zit en met zijn ervaring de rest van de ploeg op het ijs naar een hoger plan weet te trekken. Dit alles geeft een mooie sfeer in de ploeg.

Door Paul Montauban

Gisteren lag er een keurige ijsvloer waarop heerlijk geschaatst kon worden. Er werd hard gereden. Cas, Mark en Max waren vanaf het begin zeer alert en zaten in vele kopgroepen. Er werd echter zo hard gereden dat er geen kopgroep weg bleef. Niels hield zich ondertussen gedeisd zoals door de ploegleiding was opgedragen. Paul en Cas hadden helaas geen beste benen en konden het peloton na respectievelijk 60 en 70 ronden niet meer volgen. Hopelijk woensdag op Flevonice een beter uitslag.

Diep in de finale leek het peloton wel een op hol geslagen kudde stieren. Met een aantal gierend rappe ronden achter elkaar wist er dan uiteindelijk toch nog een kopgroep van 8 man te ontsnappen. Niels en Mark sprongen mee. Dat het team een team is, was op dit moment goed af te lezen. Chris, die 2e staat in het klassement, had niet de beste benen en besloot om Niels en Mark te helpen. Hij liet zich afzakken om de kopgroep op te halen. En dus op deze manier zijn eigen sprint op te geven. Een zeer sterke keuze van Chris! Voor hem komen dit seizoen nog vele kansen. Met nog 4 ronden te gaan wisten 2 man te ontsnappen uit de kopgroep, Niels plaatse een jump maar wist de 2 koplopers niet meer bij te halen. Ondanks een zware trainingsweek wel mooi zijn 2e podiumplek van het jaar! Mark sprintte naar zijn beste uitslag ooit bij de B’s, 4e!

In een echt team doet iedereen ‘alles’ voor elkaar. En dat loont. Chris staat nu 2e in het klassement, op de voet gevolgd door Mark en Niels. De ploeg staat 1e in het ploegenklassement en we hebben al meerder podiumplekken waarvan zelfs 1 overwinning! Op naar de volgende!