WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 6 – HEREN

Gepubliceerd op 7 december 2015 om 14:40

Tot nu toe niet helemaal het seizoen waar ik op gehoopt had. Sinds de start van het 6-banenseizoen heb ik slechts één wedstrijd kunnen starten en daar is ook alles wel mee gezegd. Dan maar vanaf de kant toekijken hoe m’n ploeggenoten het doen. Eerst even bespreken wat de plannen zijn.

Door Marnick van der Meulen

Let op! Onderstaande tekst kan voor sommige rijders erg confronterend zijn!

Tot nu toe niet helemaal het seizoen waar ik op gehoopt had. Sinds de start van het 6-banenseizoen heb ik slechts één wedstrijd kunnen starten en daar is ook alles wel mee gezegd. Dan maar vanaf de kant toekijken hoe m’n ploeggenoten het doen. Eerst even bespreken wat de plannen zijn. Jasper is afwezig. Blijkbaar is hij ’s nachts niet goed herstelt van het SKITS IUT. Wilbert heeft per ongeluk zijn SKITS marathonpak meegenomen en de helm van Guus ligt nog op de ijsbaan in Amsterdam, iets met stickeren… Koen heeft een goed gevoel overgehouden na zijn 6e plaats in Den Haag en hoopt vandaag op meer.

De wedstrijd gaat over 50 ronden en er staat weer een groot peloton aan de start. Gelijk vanaf de start gaat het hard. Koen probeert met twee anderen weg te komen en heeft al gauw een halve ronde voorsprong, maar wanneer ze de staart van het peloton bijna zien, vindt Mark Ooijevaar het mooi geweest. Het peloton slaat op hol en al na een aantal ronden geeft de kopgroep het op. Guus en Casper rijden op dat moment een beetje achterin het peloton. Op zich vreemd, omdat Guus voor de wedstrijd aangaf aanvallend te willen rijden. Casper had wat last van zijn rug en kiest voor de “veilige” optie, rustig meerijden in het peloton.

Het is een harde wedstrijd met veel vluchtpogingen, maar niemand komt echt weg. En dan een val van Guus… Niet de eerste keer dit seizoen, maar hij heeft er van geleerd! Volle bak rijdt hij terug naar het peloton. “Ik was echt niet meer teruggekomen als jullie niet zo goed hadden aangemoedigd. Echt super. Dan kan je niet opgeven!” aldus Guus. Wilbert valt deze week niet op door zijn SKITS pak en rijdt ondanks een 10-daagse sabbatical verrassend makkelijk mee. Het peloton komt omhoog en Christiaan van den Berg grijpt zijn kans en niemand reageert. Koen heeft namelijk al zijn kruit verschoten door zijn vroege vluchtpogingen en het in zijn eentje dichtrijden van gaten. Langs de kant vragen de supporters zich af waarom hij dat toch iedere week weer doet. Met nog 15 ronden te gaan heeft de eenzame vluchter de aansluiting gevonden met de staart van het peloton en dus als enige een ronde voorsprong.

De jury laat de rijders weten dat ze de bel krijgen op 3 en dus mogen gaan strijden om de 2e plaats. Al onze heren zijn moegestreden en zakken er een beetje doorheen zodra het tempo echt omhoog gaat. Nog 2 ronden voor het peloton en Casper en Wilbert zitten nog redelijk voorin. Helaas komt Wilbert bij het ingaan van de bocht in contact met een andere rijder. Hij blijft gelukkig wel staan, maar zakt wel weg en doet niet meer mee om een top 20 notering. De bel gaat en alleen Casper zit nog er nog bij. Zijn tactiek wordt beloond met een 15e plaats. Zijn hoogste notering van het seizoen. De rest finisht achterin de wedstrijd. Guus vanwege pure pech, Wilbert vanwege een botsing en Koen omdat ie zo nodig alle gaten dicht moest rijden. Hij laat iedere week weer zien dat hij een van de sterkere rijders in het peloton is, maar moet nog leren zuinig met zijn krachten om te gaan. Les voor volgende keer!