Eerste podium in openingsmarathon!

Gepubliceerd op 22 oktober 2017 om 22:34

Zaterdagavond ging de KPN Marathon Cup van start in Amsterdam. Na de goedbezochte presentatie van het boek "Schaatskunst" van teammanager Guus en de aansluitende ploegenpresentaties gingen om 19:15 de Topdivisie dames van start.

De dameskoers over 80 ronden werd een aantrekkelijke wedstrijd waarin vijf vrouwen een ronde voorsprong op het peloton namen. Simone (53e) en Ellen (37e) finishten netjes in het peloton. Debutante Melissa liet zien het niveau ook aan te kunnen en finishte ook in het peloton (34e).

Om 20:30 ging het programma verder met de Topdivisie herenkoers over 125 ronden. Onze mannen lieten zien scherp te kunnen koersen en zaten vaak mee in de aanvalsgroepen. Nieuwkomer bij de ploeg Sjaakwist zich in de groep van 21 man die een ronde voorsprong pakte te schaatsen. Bij terugkomst in het peloton werd hij goed ondersteund door zijn ploeggenoten, maar helaas gooide krampen roet in het eten en kon hij in de finale helaas niet meedoen om de ereplaatsen. Mark (29e) en Niels Overvoorde (44e) reden hun eerste koers met groen beennummer op knappe wijze uit. Niels Immerzeel pakte onderweg de 2e plaats in de premiesprint mee!

De Beloften mochten om 22:00 het slotstuk leveren in hun wedstrijd over 100 ronden. Onze jongens reden gretig. Cas wist met vier medeaanvallers het peloton op een ronde te zetten en zette daarmee een goede stap richting een mooi resultaat. In de finale van het peloton wist Joeri het publiek op de banken te krijgen door met een fraaie solo naar de 6e plaats te rijden. Victor (14e), Ivar (24e), Koen (50e) en Roy (55e) finishten in het peloton. In de finale gingen de vijf koplopers lange tijd bijna schuifelend over het ijs, loerend naar elkaar. In de spannende slotronde wist Cas de eerste podiumplaats van het seizoen te bemachtigen: 3e! Daarnaast pakte hij de witte trui voor de leider in het jongerenklassement.

De kop is eraf! Op naar volgende KPN Cup in Leeuwarden!