Home » Nieuws

Flevonice - Dames

De weerberichten geven grote kansen op gunstig weer voor ons als schaatsliefhebbers. Je merkt het aan alle rijders. Ze worden zenuwachtig, kunnen we dan eindelijk weer echt schaatsen waar het vroeger mee begonnen is? Gisteren mochten de topdivisie dames alvast weer even proeven aan ‘natuurijs’ op de baan in Biddinghuizen.

Lees meer »

KPN Cup 8 - Topdivisie Heren

Even is het spannend of de 8ste wedstrijd om de KPN marathon cup wel door kan gaan. Er is code oranje afgeroepen door het knmi ivm ijs op het asfalt. Helaas betreft dit rijks asfalt en niet het asfalt van één van de banen in het hoge noorden waar mogelijk de eerste natuurijs marathon van het jaar gehouden kan worden. Om 12uur maakt de knsb bekent dat de wedstrijd toch door kan gaan omdat de dooi in de loop van de dag zijn intrede gaat doen en daarmee de gladheid zal verdrijven.

Lees meer »

KPN Cup 8 - Beloften

Terwijl Sven Kramer aan zijn race begint, begin ik met het verslag over mijn race. Zaterdag heb ik voor de tweede keer dit seizoen deel mogen nemen aan een wedstrijd op het landelijke podium. Normaal rijd ik mijn marathons bij het Zesbanentoernooi, maar omdat mijn klassering goed genoeg is, mag ik nu weer bij de landelijke jongens starten in de zogenoemde “doorstroom-wedstrijd”. Na het NK van vorige week, waar ik 18e werd, een mindere Zesbanen-marathon in Amsterdam op woensdag, was ik erop gebrand om gisteren te laten zien dat ik dit niveau aan kan.

Lees meer »

KPN NK Marathon - Neo-senioren

Zondag 1 januari, nieuwjaarsdag. Mijn debuut op het NK marathon voor Neo-senioren in het nieuwe Thialf. Aan de start verschenen Niels, Koen & Cas van de gele B-ploeg aangevuld met Casper uit de zesbanencompetitie. Van de Naturalicious ploeg verschenen Jeroen en ikzelf aan de start.

Lees meer »

Flevonice - Regio Heren

Wat een koers, wat een koers. De avond begon goed op weg naar Biddinghuizen met sky radio christmas station uit de spiekers en een dikke witte muur van mist voor de auto. Dit zorgde voor het geweldige natuurijs gevoel en aangezien het ijs op Biddinghuizen niets verschilt van natuurijs, om de 100 meter een lamp dus lekker in het donker met overal scheuren en af en toe een sneeuwhoopje. Puur genieten!

Lees meer »

Zesbanen 5 - Regio Heren

Daar was die dan, mijn debuut voor team port of Amsterdam in de 6 banen. Na eerder al 70 rondjes “geoefend” te hebben op een baanmarathon in Amsterdam mocht ik zondagavond om 22:15 aan de start staan van mijn 3e marathon ooit, 70 rondjes in Haarlem. Dan denken jullie misschien wie maakt er nu midden in het seizoen zijn debuut in de 6 banen?

Lees meer »

KPN Cup 7 - Heren Topdivisie

Na een wedstrijd-loos weekend, mochten we afgelopen zaterdag weer aan de bak in Enschede. Na zo een korte rust pauze voelde dit toch al weer een beetje onwennig. Het is zo gewoon geworden, dat één dag van de week in het teken staat van een wedstrijd, dat je dit ritme snel gaat missen. Om dit gevoel een beetje te onderdrukken hadden mijn ploeggenoten een extra trainingsblok ingebouwd. Er werden vele kilometers gemaakt op de fiets en extra geschaafd aan de schaatstechniek.

Lees meer »

KPN Cup 7 - Heren Beloften

Alweer de zevende wedstrijd voor de cup, na Enschede zijn we over de helft en langzaamaan wordt het allemaal duidelijker wie een heel seizoen goed kan zijn. Mede door de flauwe grappen van Niels merk ik dat de sfeer goed is in de groep en daarnaast zorgde het voor wat vermaak tijdens de ellenlange autorit richting het oosten van het land. De wegrit wordt gekenmerkt door de vele stukken bos en als dat uitzicht begint weet je dat je pas op de helft bent.

Lees meer »

Flevonice - Regio Dames

Samen met mijn vaste carpoolmaatje Annelies, reden we richting Huize Zuilen om daar voorafgaand aan de wedstrijd in Biddinghuizen een heerlijke sportersmaaltijd te nuttigen. Dit gaf mij de gelegenheid om de wedstrijdvoorbereiding van ploeggenoot Anneleen te observeren. Anneleen, winnares van de afgelopen Zesbanenwedstrijd is een echte natuurijsspecialist. Misschien kan ik hier nog wat van leren. Anneleen zit nerveus aan de tafel, staat weer op en loopt naar haar schaatsen, al een tijdje niet geslepen, zou het hier nog op gaan vanavond? Oja, nog reepjes en een bidon nodig voor tijdens de wedstrijd. Annelies en mijn bord is al geruime tijd leeg, maar Anneleen haar zenuwen zijn minder hongerig.

Lees meer »

Zesbanen 4 - Regio Dames

Waren het mijn nieuwe, knaloranje veters? Was het de pasta pesto die ik al bijna de hele week at, en die onderhand aardig m’n neus uitkomt? De afwezigheid van ouders? Geen idee. Na mijn (relatieve) dieptepunt van drie weken geleden is de wedstrijd van vrijdag een absoluut hoogtepunt.

Lees meer »

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »