Home » Nieuws

Wedstrijdverslag Regiotop 1 - Dames

Gierende wind rondom de Elfstedenhal; ja waar anders zouden we zijn dan in het hoge Noorden voor Regiotop numero Uno. Na de eerste Zesbanen wedstrijd in Utrecht een week geleden, hebben we weer het gevoel weer ‘opnieuw’ te moeten kijken waar we staan: weer een aantal andere dames erbij, vijf rondjes meer en zou de snelheid hoger liggen? Na de transponder en afgeronde punten-check hebben we een korte voorbespreking en besluiten maar gewoon te kijken waar het schip strand. Ik opper nog om tweetallen te maken en elkaar steeds op te zoeken, maar dat wuiven de andere meiden een vrolijk weg, conclusie: gewoon lekker rijden dus!

Lees meer »

Eerste podium in openingsmarathon!

Zaterdagavond ging de KPN Marathon Cup van start in Amsterdam. Na de goedbezochte presentatie van het boek "Schaatskunst" van teammanager Guus en de aansluitende ploegenpresentaties gingen om 19:15 de Topdivisie dames van start.

Lees meer »

Zesbanen Finalewedstrijd - Regio Dames

Heel jammer van Boer zoekt Vrouw, maar er moest gekoerst worden. Want: Finale. Erop of eronder. Voor Melissa vooral dan. Met een voorsprong van 4,8 punten was het toch nog even spannend. De halve familie Van Pierre was uitgerukt om de ontknoping van het Zesbanentoernooi van dichtbij mee te maken. Ik was blij dat ik niet in haar schaatsen stond. Maar ook Annelies, Rigt en ik zouden er natuurlijk alles aan doen om Melissa op 1 te houden.

Lees meer »

KPN Cup 13 - Beloften

Het peloton was erg rustig voor de start, met hier en daar de gebruikelijke grappen over en weer tussen de rijders. De rustigheid was misleidend, als een stilte voor de storm, want de storm die ging komen. De top-20 was weg en dat was voor de rijders van de 2e en 3e rang, waaronder ik, het teken om voor eigen kans te gaan, en voor de C-rijders was het de laatste wedstrijd om jezelf te laten tonen dat je Beloftendivisiewaardig bent. Vandaag stonden we maar met zijn drieën aan de start, onze C-rijder Casper Zuurveld, Naturalicious man Jeroen Janissen en ik, samen met vervangend ploegleider Casper Helling hadden we snel de plan van aanpak gemaakt met het denkbeeldige lijstje van in de gaten houdende rijders.

Lees meer »

Zesbanen 11 - Regio Heren

Het is vrijdagavond al laat als ik met mijn vader en mijn vriendin de auto parkeer bij De Meent in Alkmaar. Deze wedstrijd hebben de C’s ongeluk. Alkmaar rijden we altijd laat, maar deze keer starten we ook pas als derde. Het is dus al kwart voor 11 als ik het ijs op stap. Samen met Jesper en Bobbie hebben we een plan opgesteld om deze koers tot een goed einde te brengen. Ik kan nog een plek in de top tien bemachtigen in het eindklassement, ergo promotie naar de Beloften voor aankomend seizoen, en de jongens willen voor mij rijden. Daar ben ik ze al voor de start dankbaar voor!

Lees meer »

Zesbanen 10 & 11 - Regio Dames - De ontknoping van een spannend seizoen nadert!

Twee weken geleden kwam ik terug van mijn eerste ‘Weissensee ervaring’. Deze ervaring heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Sportief gezien waren het tien fantastische dagen. De omgeving was prachtig en bijzonder om te zien dat er een dorp vol mensen is die gek zijn van schaatsen. Hier heb ik kunnen ervaren hoe diep je kunt gaan op een wedstrijd over 200km en hoe ’s avonds iedereen alweer hersteld lijkt te zijn bij de traditionele bingo.

Lees meer »

Niels Immerzeel en Mark van der Harst debuteren volgend seizoen in Topdivisie bij Team Port of Amsterdam/SKITS

Beloften Niels Immerzeel en Mark van der Harst zullen volgend seizoen namens Port of Amsterdam/SKITS gaan debuteren in de Topdivisie. Het tweetal komt dit jaar uit voor de Beloftenformatie van de Amsterdamse studentenploeg. Immerzeel stond lang aan de leiding in de KPN Marathon Cup en Van der Harst won twee wedstrijden waaronder het kampioenschap van Noord-Holland/Utrecht waar hij verschillende Topdivisierijders klopte.

Lees meer »

Zesbanen 8 - Regio Dames

Eigenlijk heb ik helemaal geen tijd om een stukje te schrijven. Maar ik kreeg ongevraagd advies van Daan, een wielrennende wijsneus waarmee (of: waardoor) onder andere ik mij zo nu en dan het snot voor de ogen fiets in de Flevolandse polder. "Hoe vaak denk je te gaan winnen? Ik zou het maar vastleggen nu je de kans hebt." Daar heeft 'ie natuurlijk 'n punt. Alles voor betrouwbare geschiedschrijving. Of in elk geval uit eerste hand. U mag overslaan.

Lees meer »

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »