Home » Nieuws

NATURALICIOUS NIEUWE HOOFDSPONSOR MARATHONTEAMS SKITS TALENT TEAM

SKITS Talent Team formeert naast Team Port of Amsterdam/SKITS nog twee landelijke ploegen. Voor het 11e achtereenvolgende seizoen heeft studentenvereniging SKITS vertegenwoordiging met marathonploegen op het hoogste niveau. Verschillende sponsoren verbonden zich in de loop der jaren aan de ambitieuze plannen van de club die haar thuisbasis heeft op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Met het seizoen voor de deur maakt het bestuur van de stichting, die verbonden is aan de vereniging, bekend dat er nog twee teams worden toegevoegd aan de organisatie waar ook de, regio(top), Beloften, heren en dames topdivisie teams van Port of Amsterdam/SKITS onder vallen. Naturalicious, producent van ‘coldpressed’ sappen, is hoofdsponsor en naamgever van de nieuwe ploegen. Stelvio Finance is co-hoofdsponsor.

Lees meer »

Team Port of Amsterdam/SKITS rijdt Vélomédiane Criquiélion

Zaterdag 27 augustus was het dan eindelijk zover. De Topdivisie en Beloftenploegen van Team Port of Amsterdam/SKITS stonden aan de start van 'de Kriek' (Vélomédiane Claudy Criquiélion). De hele voorafgaande week was er al hard gekoerst en werd er onder andere gestreden om de titel van 'Beffekoning'. De tijdsverschillen bleven echter miniem en dus zou de Criquiélion de doorslag gaan geven. 161 kilometers met 3300 hoogtemeters en een brandende zon. Hieronder een verslag van de koers.

Lees meer »

A-DIVISIE SKEELERTEAM TEAM PORT OF AMSTERDAM/ SKITS

Vorig jaar maakten de Duurzame Skaters als ploeg hun debuut op het hoogste niveau in nationale marathoncompetitie. Dit jaar zal Team Port of Amsterdam voor het eerst haar opwachting maken in het skeelerpeloton. Team Port of Amsterdam is ontstaan door de fuserende ploegen van De Duurzame skaters en het schaatsteam Haven Amsterdam / SKITS. De stichtingen van deze ploeg zijn samengevoegd, omdat de voorzitter en veel rijders bij beide ploegen homogeen waren.

Lees meer »

TEAM HAVEN AMSTERDAM/SKITS ZOEKT MARATHONTALENT

Team Haven Amsterdam/SKITS (de grootste marathonschaatsploeg van Nederland) kende afgelopen seizoen een succesvol opstartjaar van haar Regioploeg. Deze ploeg is bedoeld als opleidingsploeg om regionale rijders de kans te geven om te promoveren naar de landelijke teams. De 14 regiorijders (dames en heren) van afgelopen seizoen hebben inmiddels hun eerste seizoen in deze vernieuwde opzet erop zitten.

Lees meer »

TERUGKIJKEN: WEISSENSEE JANUARI 2016

Door Christiaan Grigoleit In het begin van ieder jaar emigreert er vanuit Nederland een speciaal soort trekvogel naar Oostenrijk opzoek naar lagere temperaturen en natuurijs. Zij strijken dan neer op de Weissensee. Voor twee weken nestelen zij zich aan de oevers van het meer om daar te pronken met hun bonte zeer uiteenlopende verenvacht. Als bronstig baardmannetjes zoeven zij dan in acrobatische vlucht over het ijs. Bocht linksom, bocht rechtsom, dan weer rechtuit. Snel, versnellend, vertragend, langzaam, stil. Op een parcours in de vorm van een lemniscaat draaien zij oneindig rondjes. Onbewust bewust van de verstillende overweldigende natuur om hen heen genieten zij van hun bestaan.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG REGIOTOP FINALE

Vandaag is echt de laatste marathon van dit seizoen. Zesbanen is over, en na vandaag gaat die nekslab in de kast. Hoera! En dat pak eindelijk eens in de was. Oh nee, het toetje komt nog: het Port of Amsterdam NSK. Toch nog effe wachten. Maar ik popel. Ja, ik beken: ik heb geen zin. Het einde van het seizoen nadert.

Lees meer »