Home » Nieuws

Zesbanen 1 - Regio Dames

De landelijke rijders reden al weer hun tweede marathon van het seizoen, maar voor ons begon het zaterdag pas. De eerste marathon, de eerste kans om te kijken waar je staat en of je genoeg getraind hebt van de zomer. Voor mij extra spannend omdat het ook de eerste keer was dat ik in dit team een marathon reed. Pas na een paar marathons leer je de rijdsters echt kennen.

Lees meer »

Zesbanen 1 - Regio Heren

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver: de Zesbanen competitie is van start gegaan. Na een lange autorit naar Den Haag zie ik dat de rest van de ploeg (Marnick, Bobbie en Casper) en de trainers (Joris en Anna) er al zijn. Bij binnenkomst valt het de rest direct op dat ik erg zenuwachtig ben. Gelukkig niet als enige, want andere nieuweling Bobbie was ook behoorlijk nerveus! Marnick en Casper lachen ons vriendelijk 'toe' en zien er een stuk relaxter uit. Zij hebben dit dan ook wél vaker gedaan!

Lees meer »

KPN Cup 1 - Topdivisie Dames - Het seizoen is begonnen!

Afgelopen zaterdag werd het seizoen geopend en wel op onze thuisbaan in Amsterdam. Van tevoren was de spanning goed voelbaar. Dat is dan ook niet zo gek in een ploeg met vooral nieuwelingen. Daarbij zorgde de late levering (ca. 30 min voor begin koers) van de snijvaste pakken ook niet bepaald voor ontspanning.

Lees meer »

KPN Cup 1 - Topdivisie Heren

Na de mooie nazomer die we de afgelopen tijd hebben gehad is het over, iedereen nu weer even wennen aan de koudere buiten temperaturen. Inmiddels heeft heel Nederland dan ook zijn winterjas en de dikke dekbed uit de kast gehaald en is het ook weer de hoogste tijd om de schaatsen uit het vet te halen. Na al het fietsen, skeeleren, shorttracken en droogtrainen van afgelopen zomer was het gisteren weer de mogelijkheid om jezelf eindelijk echt te meten met je concurrenten.

Lees meer »

KPN Cup 1 - Beloften - Meteen raak!

Iets na half tien staan we dan eindelijk opgesteld aan de startstreep voor de eerste marathon in de KPN Cup. Ik voel mij de hele dag al goed, ik heb het 'speciale wedstrijdgevoel' dat ik alleen op wedstrijddagen heb. Dat gevoel heb ik de hele zomer gemist, want in tegenstelling tot veel ploeggenoten die wieler- of skeelerwedstrijden rijden heb ik er bewust voor gekozen om dat niet te doen. Een beetje rust in het hoofd na een hectische winter en focussen op goed en hard trainen. Maar nu is het dat gevoel dus weer terug en dat voelt goed! Tijd om te knallen!

Lees meer »

We zijn LOS!

Vrijdagavond 14 oktober was het zo ver, de eerste test marathon van het seizoen. Deze marathon maakt deel uit van mijn voorbereiding op 22 oktober wanneer de marathoncompetitie van start zal gaan op onze thuisbaan: De Jaap Eden IJsbaan. Ik ben Niels Immerzeel, beloftendivisie schaatser voor Team Port of Amsterdam / SKITS en zal jullie in meenemen in de voorbereiding op het seizoen.

Lees meer »