Home » Nieuws

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »

Snelle wedstrijden in Utrecht

Zaterdag stond de Cup in Utrecht op het programma. 4 snelle wedstrijden en veel aanvallen waren in alle wedstrijden ingrediënten. Voor het team waren er wisselende uitslagen. Roos miste weer net aan het podium, Casper reed zijn eerste top-10, Bente reed zeer aanvallend maar dit werd helaas niet beloond, Daan reed de eerste top-10 voor de Aas en laat daarmee zien dat de eerste twee wedstrijden pech waren.

Lees meer »

Steeds dichter bij de uitschieter in Deventer

Dit weekend was het weer tijd om te koersen. De regio dames mochten van start tijdens de eerste Regiotop en de landelijke rijders stonden klaar voor KPN Cup 2 in Deventer. Bij de Regiotop mistte Roos net aan het podium, maar de ploeg mag terugkijken op een goede wedstrijd. Ook bij de Beloften was Mark voor de tweede keer dichtbij een podium, maar vluchtpoging in de finale redde het net niet. Bij de Dames Topdivisie was het net als vorige week een door de sprintersploegen gecontroleerde koers en Tessa reed in de sprint naar een mooie 14e plaats. De Topdivsie Heren hadden vorige week een valse start en in Deventer lieten ze weer zien dat ze mee kunnen. 

Lees meer »

Zesbanen 1 - Regio Dames

De landelijke rijders reden al weer hun tweede marathon van het seizoen, maar voor ons begon het zaterdag pas. De eerste marathon, de eerste kans om te kijken waar je staat en of je genoeg getraind hebt van de zomer. Voor mij extra spannend omdat het ook de eerste keer was dat ik in dit team een marathon reed. Pas na een paar marathons leer je de rijdsters echt kennen.

Lees meer »

Zesbanen 1 - Regio Heren

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver: de Zesbanen competitie is van start gegaan. Na een lange autorit naar Den Haag zie ik dat de rest van de ploeg (Marnick, Bobbie en Casper) en de trainers (Joris en Anna) er al zijn. Bij binnenkomst valt het de rest direct op dat ik erg zenuwachtig ben. Gelukkig niet als enige, want andere nieuweling Bobbie was ook behoorlijk nerveus! Marnick en Casper lachen ons vriendelijk 'toe' en zien er een stuk relaxter uit. Zij hebben dit dan ook wél vaker gedaan!

Lees meer »

KPN Cup 1 - Topdivisie Dames - Het seizoen is begonnen!

Afgelopen zaterdag werd het seizoen geopend en wel op onze thuisbaan in Amsterdam. Van tevoren was de spanning goed voelbaar. Dat is dan ook niet zo gek in een ploeg met vooral nieuwelingen. Daarbij zorgde de late levering (ca. 30 min voor begin koers) van de snijvaste pakken ook niet bepaald voor ontspanning.

Lees meer »

KPN Cup 1 - Topdivisie Heren

Na de mooie nazomer die we de afgelopen tijd hebben gehad is het over, iedereen nu weer even wennen aan de koudere buiten temperaturen. Inmiddels heeft heel Nederland dan ook zijn winterjas en de dikke dekbed uit de kast gehaald en is het ook weer de hoogste tijd om de schaatsen uit het vet te halen. Na al het fietsen, skeeleren, shorttracken en droogtrainen van afgelopen zomer was het gisteren weer de mogelijkheid om jezelf eindelijk echt te meten met je concurrenten.

Lees meer »

KPN Cup 1 - Beloften - Meteen raak!

Iets na half tien staan we dan eindelijk opgesteld aan de startstreep voor de eerste marathon in de KPN Cup. Ik voel mij de hele dag al goed, ik heb het 'speciale wedstrijdgevoel' dat ik alleen op wedstrijddagen heb. Dat gevoel heb ik de hele zomer gemist, want in tegenstelling tot veel ploeggenoten die wieler- of skeelerwedstrijden rijden heb ik er bewust voor gekozen om dat niet te doen. Een beetje rust in het hoofd na een hectische winter en focussen op goed en hard trainen. Maar nu is het dat gevoel dus weer terug en dat voelt goed! Tijd om te knallen!

Lees meer »

We zijn LOS!

Vrijdagavond 14 oktober was het zo ver, de eerste test marathon van het seizoen. Deze marathon maakt deel uit van mijn voorbereiding op 22 oktober wanneer de marathoncompetitie van start zal gaan op onze thuisbaan: De Jaap Eden IJsbaan. Ik ben Niels Immerzeel, beloftendivisie schaatser voor Team Port of Amsterdam / SKITS en zal jullie in meenemen in de voorbereiding op het seizoen.

Lees meer »