Nieuws


Wedstrijdverslagen

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »

Snelle wedstrijden in Utrecht

Zaterdag stond de Cup in Utrecht op het programma. 4 snelle wedstrijden en veel aanvallen waren in alle wedstrijden ingrediënten. Voor het team waren er wisselende uitslagen. Roos miste weer net aan het podium, Casper reed zijn eerste top-10, Bente reed zeer aanvallend maar dit werd helaas niet beloond, Daan reed de eerste top-10 voor de Aas en laat daarmee zien dat de eerste twee wedstrijden pech waren.

Lees meer »

Steeds dichter bij de uitschieter in Deventer

Dit weekend was het weer tijd om te koersen. De regio dames mochten van start tijdens de eerste Regiotop en de landelijke rijders stonden klaar voor KPN Cup 2 in Deventer. Bij de Regiotop mistte Roos net aan het podium, maar de ploeg mag terugkijken op een goede wedstrijd. Ook bij de Beloften was Mark voor de tweede keer dichtbij een podium, maar vluchtpoging in de finale redde het net niet. Bij de Dames Topdivisie was het net als vorige week een door de sprintersploegen gecontroleerde koers en Tessa reed in de sprint naar een mooie 14e plaats. De Topdivsie Heren hadden vorige week een valse start en in Deventer lieten ze weer zien dat ze mee kunnen. 

Lees meer »

Regiotop 1 & Zesbanen 2 - Regio Dames

Afgelopen weekend reden de regiodames 95 rondjes in 2 dagen. Deze 38 kilometer hebben ervoor gezorgd dat mijn benen flink aan het nagenieten zijn. Ook vraag me of hoe Anneleen, die op zaterdag bij de topdivisie mocht starten zich voelt na haar 46 km van dit weekend!?

Lees meer »

Zesbanen 2 - Regio Heren

Vorige week stapte ik nog met knikkende knieën het ijs op, geplaagd door de gedachten: ‘gaat het niet te hard?’, ‘is het niet te ver?’ en ‘ben ik wel goed genoeg getraind?’. Dit weekend ging ik al een stuk zelfverzekerder naar de baan.

Lees meer »

KPN Cup 3 - Beloften - 3 wedstrijden, 3 keer podium!

Tilburg, zaterdag 5 november is de derde wedstrijd van de KPN Marathon Cup verreden op de Ireen Wust IJsbaan. Na twee overwinningen op zak reisden Team Port of Amsterdam/SKITS en Team Naturalicious vol goede moed naar het zuiden. Voor Team Port of Amsterdam/SKITS stonden Cas, Koen, Mark en Niels aan de start. Team Naturalicious werd vertegenwoordigd door Joeri en ik, omdat Victor en Jeroen op trainingskamp waren in Inzell.

Lees meer »

KPN Cup 3 - Dames Topdivisie - Tilburg it is!

Aan de start voor de derde Marathon Cup in Tilburg stonden voor Team Port of Amsterdam Ellen, Heidi, Anneleen en ik en voor Team Naturalicious waren Danielle en Esther vertegenwoordigd. Bijna een compleet dames Team Port of Amsterdam en Team Naturalicious aan de start dus!

Lees meer »

KPN Cup 2 - Topdivisie Dames - Met de juiste oppepmuziek kom je er wel!

Zaterdagavond was het al weer tijd voor de tweede wedstrijd van de KPNcup! Samen met mijn moeder, mijn broer en zijn vriendin vertrokken we naar Leeuwarden. Volgens mijn broer is het van groot belang om de juiste oppepmuziek te hebben als je een goede wedstrijd wilt rijden. Zodoende werden we goed ‘opgepept’ met Barrie Badpak, de jeugd van tegenwoordig en andere ‘goede’ muziek! We waren er helemaal klaar voor!

Lees meer »

KPN Cup 2 - Beloften - Wéér raak!

Leeuwarden, zaterdag 29 oktober stond alweer de tweede wedstrijd van de KPN cup op het programma. Niet in Groningen zoals gepland, maar verplaatst naar de Elfstedenhal in Leeuwarden. Na de topprestatie van vorige week vertrekken we vol goede moed richting het Friese land. Vandaag zal Mark in het oranje pak van start gaan voor Team Port of Amsterdam/SKITS, natuurlijk zijn ook Koen, Cas en ikzelf aanwezig. Voor Team Naturalicious zijn Jeroen, Yoeri en Roy aanwezig.

Lees meer »