Home » Nieuws

Zesbanen Finalewedstrijd - Regio Dames

Heel jammer van Boer zoekt Vrouw, maar er moest gekoerst worden. Want: Finale. Erop of eronder. Voor Melissa vooral dan. Met een voorsprong van 4,8 punten was het toch nog even spannend. De halve familie Van Pierre was uitgerukt om de ontknoping van het Zesbanentoernooi van dichtbij mee te maken. Ik was blij dat ik niet in haar schaatsen stond. Maar ook Annelies, Rigt en ik zouden er natuurlijk alles aan doen om Melissa op 1 te houden.

Lees meer »

KPN Cup 13 - Beloften

Het peloton was erg rustig voor de start, met hier en daar de gebruikelijke grappen over en weer tussen de rijders. De rustigheid was misleidend, als een stilte voor de storm, want de storm die ging komen. De top-20 was weg en dat was voor de rijders van de 2e en 3e rang, waaronder ik, het teken om voor eigen kans te gaan, en voor de C-rijders was het de laatste wedstrijd om jezelf te laten tonen dat je Beloftendivisiewaardig bent. Vandaag stonden we maar met zijn drieën aan de start, onze C-rijder Casper Zuurveld, Naturalicious man Jeroen Janissen en ik, samen met vervangend ploegleider Casper Helling hadden we snel de plan van aanpak gemaakt met het denkbeeldige lijstje van in de gaten houdende rijders.

Lees meer »

Zesbanen 11 - Regio Heren

Het is vrijdagavond al laat als ik met mijn vader en mijn vriendin de auto parkeer bij De Meent in Alkmaar. Deze wedstrijd hebben de C’s ongeluk. Alkmaar rijden we altijd laat, maar deze keer starten we ook pas als derde. Het is dus al kwart voor 11 als ik het ijs op stap. Samen met Jesper en Bobbie hebben we een plan opgesteld om deze koers tot een goed einde te brengen. Ik kan nog een plek in de top tien bemachtigen in het eindklassement, ergo promotie naar de Beloften voor aankomend seizoen, en de jongens willen voor mij rijden. Daar ben ik ze al voor de start dankbaar voor!

Lees meer »

Zesbanen 10 & 11 - Regio Dames - De ontknoping van een spannend seizoen nadert!

Twee weken geleden kwam ik terug van mijn eerste ‘Weissensee ervaring’. Deze ervaring heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Sportief gezien waren het tien fantastische dagen. De omgeving was prachtig en bijzonder om te zien dat er een dorp vol mensen is die gek zijn van schaatsen. Hier heb ik kunnen ervaren hoe diep je kunt gaan op een wedstrijd over 200km en hoe ’s avonds iedereen alweer hersteld lijkt te zijn bij de traditionele bingo.

Lees meer »

Niels Immerzeel en Mark van der Harst debuteren volgend seizoen in Topdivisie bij Team Port of Amsterdam/SKITS

Beloften Niels Immerzeel en Mark van der Harst zullen volgend seizoen namens Port of Amsterdam/SKITS gaan debuteren in de Topdivisie. Het tweetal komt dit jaar uit voor de Beloftenformatie van de Amsterdamse studentenploeg. Immerzeel stond lang aan de leiding in de KPN Marathon Cup en Van der Harst won twee wedstrijden waaronder het kampioenschap van Noord-Holland/Utrecht waar hij verschillende Topdivisierijders klopte.

Lees meer »

Zesbanen 8 - Regio Dames

Eigenlijk heb ik helemaal geen tijd om een stukje te schrijven. Maar ik kreeg ongevraagd advies van Daan, een wielrennende wijsneus waarmee (of: waardoor) onder andere ik mij zo nu en dan het snot voor de ogen fiets in de Flevolandse polder. "Hoe vaak denk je te gaan winnen? Ik zou het maar vastleggen nu je de kans hebt." Daar heeft 'ie natuurlijk 'n punt. Alles voor betrouwbare geschiedschrijving. Of in elk geval uit eerste hand. U mag overslaan.

Lees meer »