Home » Nieuws

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »

Snelle wedstrijden in Utrecht

Zaterdag stond de Cup in Utrecht op het programma. 4 snelle wedstrijden en veel aanvallen waren in alle wedstrijden ingrediënten. Voor het team waren er wisselende uitslagen. Roos miste weer net aan het podium, Casper reed zijn eerste top-10, Bente reed zeer aanvallend maar dit werd helaas niet beloond, Daan reed de eerste top-10 voor de Aas en laat daarmee zien dat de eerste twee wedstrijden pech waren.

Lees meer »

Steeds dichter bij de uitschieter in Deventer

Dit weekend was het weer tijd om te koersen. De regio dames mochten van start tijdens de eerste Regiotop en de landelijke rijders stonden klaar voor KPN Cup 2 in Deventer. Bij de Regiotop mistte Roos net aan het podium, maar de ploeg mag terugkijken op een goede wedstrijd. Ook bij de Beloften was Mark voor de tweede keer dichtbij een podium, maar vluchtpoging in de finale redde het net niet. Bij de Dames Topdivisie was het net als vorige week een door de sprintersploegen gecontroleerde koers en Tessa reed in de sprint naar een mooie 14e plaats. De Topdivsie Heren hadden vorige week een valse start en in Deventer lieten ze weer zien dat ze mee kunnen. 

Lees meer »

VERSLAG KPN CUP 1 – DAMES TOPDIVISIE

Sinds 6 jaar rijd er weer een ploeg van Team Haven Amsterdam/SKITS mee met de dames top divisie. Onze ploeg bestaat uit drie nieuwe rijders van de RTC Haarlem: Esmee Visser, Simone Warmerdam en Esther Kiel, een ervaren marathon rijdster: Ellen de Waard en Heidi Snoek die zal invallen als een van de andere meiden niet kan.Gisteren ging het nieuwe marathon seizoen dan toch echt van start en stonden wij daar als gehele ploeg aan de start in Amsterdam, de thuishaven van de ploeg. Voor Esmee en Esther was het hun debuut in het landelijk peloton, Simone en Ellen deden eerdere jaren al ervaring op.

Lees meer »

VERSLAG KPN CUP 1 – HEREN TOPDIVISIE

Vrijdagavond kon ik niet in slaap komen. Zal het niveau niet te hoog liggen dit jaar? Morgen mijn eerste wedstrijd bij de topdivisie! Zaterdag heb ik verbazingwekkend minder stress. In ieder geval niet meer dan de andere jongens. Alle rituelen voor de wedstrijd zijn hetzelfde als vorig jaar. Een gevatte grap bij de ploegenpresenatie en daarna de focus. Toch is het wel anders om in te lopen tussen jongens waar ik altijd tegen opgekeken heb.

Lees meer »

EERSTE WEDSTRIJDMETERS IN LEEUWARDEN

Het Nederlandse schaatsseizoen ging woensdag 30 september van start met de eerste wedstrijd in de nationale mass-start competitie. Ook meteen de eerste wedstrijd waarin rijders van Team Haven Amsterdam/SKITS hun nieuwe wedstrijdpakken konden tonen.

Lees meer »

FELIX RIJHNEN MAAKT PLOEG TEAM HAVEN AMSTERDAM/SKITS COMPLEET

De A-ploeg van Team Haven Amsterdam / SKITS is voor seizoen ‘15-’16 compleet met het aantrekken van de Duitse schaatser Felix Rijhnen. Het uitstapje bij de ploeg tijdens de wedstrijden op de Weissensee afgelopen winter is de Europees Kampioen skeeleren 2014 uit Darmstadt goed bevallen en dus zal hij het komende seizoen voor de ploeg uitkomen. Met het aantrekken van Rijhnen en de promotie van Eerste Divisierijder Christoffel Hendriks is de A-ploeg van Team Haven Amsterdam / SKITS compleet.

Lees meer »