Home » Nieuws

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 2 – TOPDIVISIE DAMES

Esther en Esmee waren vandaag afwezig door hun deelname aan de KNSB cup in Enschede. Hierdoor mocht Heidi haar opwachting maken in het landelijke peloton, nadat ze vrijdag al een nette tweede plaats had behaald tijdens de eerste zesbanen wedstrijd was ze benieuwd hoe ze ervoor stond in het landelijke peloton. Na een korte bespreking klonk om half acht het startschot voor de dames.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 2 – BELOFTEN

Na de teambespreking in de snackbar van de Vechtsebanen liepen we de trap op naar de jury om te tekenen voor deelname. Een spannend moment, want hier zou Mark als leider van het jongerenklassement zijn witte pak krijgen. Dit is (voor zo ver ik weet) de eerste keer in de geschiedenis van de ploeg dat we een klassementsleider hebben. Het pak stond Mark erg goed en we konden van start!

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 2 – TOPDIVISIE HEREN

In Utecht stond gisteren al weer de tweede wedstrijd van de KPN Cup op het programma. Ondanks het mooie nazomer weer is bij mij toch echt wel het schaatsgevoel aangewakkerd. Het is in deze tijd van het jaar echt genieten als je onder begeleiding van een strak blauwe lucht en de zon op je kop je mag opwarmen voor weer een mooie schaatswedstrijd. Na de opening in Amsterdam waar we als ploeg goed voor de dag kwamen maar helaas de slag misten, waren de plannen voor aanvang van deze wedstrijd duidelijk: we wilden doorbouwen op de resultaten van vorige week, maar dan deze keer wel mee zitten in de kopgroep.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN #1 – HEREN C

Twee opvallend grote dozen vallen me direct op als ik door de poort loop van de ijsbaan. Van karton zijn ze. Ze blijken vol te zitten met de nieuwe helmen waar we mee gaan rijden dit seizoen. Achter de dozen van karton zit de damesploeg te praten over tactieken. Joris de trainer/coach/manager legt uit wat hij wil zien. Ik hoor niet wat, maar dat geeft niet. Ze zijn gefocust. De mannen zijn daarna aan de beurt. Iedereen is keurig op tijd behalve Jasper. Ga ik daar nog iets over zeggen? Nee, misschien later in dit verslag nog.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN #1 – DAMES

Afgelopen vrijdag werd de eerste Zesbanenwedstrijd van het seizoen weer verreden! Na een zomer hard trainen eens kijken wat er in zit! Voor de wedstrijd kwamen we nog even bij elkaar om de strategieën te bespreken. Een grappige ervaring, want normaal ging ik meestal gewoon de wedstrijd rijden en dan zie je wel wat er gebeurt! We stonden met bijzonder veel meiden aan de start, rond de 40! Met wat gezonde spanning begonnen we aan de wedstrijd van 35 rondjes.

Lees meer »

VERSLAG KPN CUP 1 – BELOFTEN

De Beloftendivisie mocht een mooie schaatsavond afsluiten met een wedstrijd over 100 ronden. Het eerste doel was om met vier man op kop te zitten tijdens de loze ronde, voor de show. Dit lukte en zodoende ontvingen we meteen een luid applaus en gejoel in de ‘SKITS-bocht’. Het officiële startschot klonk en de wedstrijd was begonnen.

Lees meer »