Home » Nieuws

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »

Snelle wedstrijden in Utrecht

Zaterdag stond de Cup in Utrecht op het programma. 4 snelle wedstrijden en veel aanvallen waren in alle wedstrijden ingrediënten. Voor het team waren er wisselende uitslagen. Roos miste weer net aan het podium, Casper reed zijn eerste top-10, Bente reed zeer aanvallend maar dit werd helaas niet beloond, Daan reed de eerste top-10 voor de Aas en laat daarmee zien dat de eerste twee wedstrijden pech waren.

Lees meer »

Steeds dichter bij de uitschieter in Deventer

Dit weekend was het weer tijd om te koersen. De regio dames mochten van start tijdens de eerste Regiotop en de landelijke rijders stonden klaar voor KPN Cup 2 in Deventer. Bij de Regiotop mistte Roos net aan het podium, maar de ploeg mag terugkijken op een goede wedstrijd. Ook bij de Beloften was Mark voor de tweede keer dichtbij een podium, maar vluchtpoging in de finale redde het net niet. Bij de Dames Topdivisie was het net als vorige week een door de sprintersploegen gecontroleerde koers en Tessa reed in de sprint naar een mooie 14e plaats. De Topdivsie Heren hadden vorige week een valse start en in Deventer lieten ze weer zien dat ze mee kunnen. 

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 3 – HEREN C

Op een druilerige zaterdagavond begaven wij ons naar Hoorn om een potje te beuken op de Westfries. Marathonrijden is een contactsport, en het contact wordt gelukkig vriendelijker nu de eerste wedstrijden gereden zijn.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG REGIOTOP 1 EN ZESBANEN 2 – DAMES

Afgelopen zaterdag was de eerste regiotop wedstrijd in Deventer. Een wedstrijd over 50 ronden voor de landelijke divisies uit. Met Team Haven Amsterdam/SKITS stonden wij met 3 dames aan de start; Anneleen, Anna en mijzelf. Voor mij was dit mijn eerste regiotop wedstrijd, dus ik was best gespannen. Bij inschrijving moesten wij al onze veiligheidsattributen laten controleren; helm, snijvaste enkelsokjes, scheenbeschermers en handschoenen, en een afronding van de achterkant van de ijzers is verplicht. Dit laatste was bij veel dames niet volgens de regels. Gelukkig was het winkeltje op de ijsbaan bereid iets langer open te blijven, zodat iedereen toch met goedgekeurd materiaal kon starten. Bij mij was alles in orde en kon ik mij omkleden en beginnen aan de warming-up.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 2 – HEREN

’s Zondags moest het gebeuren in Haarlem. Vorige week voelde ik mij oppermachtig, maar reed ik niet al te slim. Veel leermoment vorige week en dus had ik al als doel gesteld om me meer te verstoppen in het peloton. Moest ook wel, want net zo fris als de vorige week was ik ook weer niet. Aangekomen op de baan even bijpraten en wedstrijdvoorbereiding, inlopen, pak aantrekken en nog een keer een rondje lopen en tijdens de schaatsen aantrekken werd het strijdplan besproken. Bijna hetzelfde als de vorige keer, al werd er nu nadrukkelijk gezegd om niet zomaar aan te vallen.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 3 – TOPDIVISIE DAMES

Met drie Team Haven Amsterdam meiden werd er zaterdagavond afgereisd naar Deventer. Voor Ellen betekende dit de start aan haar derde marathon van het seizoen en voor Heidi en Esmee werd dit hun tweede marathon. Op basis van de marathon in Amsterdam en Utrecht werd er samen met Dionne, de ploegleidster, geconcludeerd dat Esmee vooral in het spoor van Heidi moest blijven zodat een goede plek in het peloton verworven kon worden aangezien Heidi vorige week had laten zien dit goed te kunnen. Verder was het vooral afwachten hoe de marathon zou verlopen en wat er mogelijk was voor ieder.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 3 – BELOFTENDIVISIE

“De warmste week in november sinds het begin van de metingen in 19..” hoor ik op de radio als ik mijn schaatsen in mijn tas stop. Vanavond rijden we in Deventer. Een baan bekend onder schaatsers om haar golvende en “trage” ijs. Vanavond wordt het zonder twijfel weer een sloopkoers denk ik bij mijzelf. Ik leg mijn racefiets in de auto en ben samen met Jeroen onderweg.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 3 – TOPDIVISIE HEREN - Een “christoffeltje” bij de start

"Allee, spreek ik met de vader van Christoffel?” Een vriendelijke Belg heeft zijn telefoon in de ardennen gevonden en stuurt hem wel even op. Een andere keer belt de politie dat zijn portemonnee terecht is, nog voordat hij hem kwijt is. Of hij vindt zijn gestolen portemonnee terug in de bosjes met alles er nog in. Dit soort acties noem ik een “christoffeltje”. Je verkloot iets volledig, komt daar net op tijd achter en op miraculeuze wijze komt het allemaal weer goed.

Lees meer »