Home » Nieuws

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »

Snelle wedstrijden in Utrecht

Zaterdag stond de Cup in Utrecht op het programma. 4 snelle wedstrijden en veel aanvallen waren in alle wedstrijden ingrediënten. Voor het team waren er wisselende uitslagen. Roos miste weer net aan het podium, Casper reed zijn eerste top-10, Bente reed zeer aanvallend maar dit werd helaas niet beloond, Daan reed de eerste top-10 voor de Aas en laat daarmee zien dat de eerste twee wedstrijden pech waren.

Lees meer »

Steeds dichter bij de uitschieter in Deventer

Dit weekend was het weer tijd om te koersen. De regio dames mochten van start tijdens de eerste Regiotop en de landelijke rijders stonden klaar voor KPN Cup 2 in Deventer. Bij de Regiotop mistte Roos net aan het podium, maar de ploeg mag terugkijken op een goede wedstrijd. Ook bij de Beloften was Mark voor de tweede keer dichtbij een podium, maar vluchtpoging in de finale redde het net niet. Bij de Dames Topdivisie was het net als vorige week een door de sprintersploegen gecontroleerde koers en Tessa reed in de sprint naar een mooie 14e plaats. De Topdivsie Heren hadden vorige week een valse start en in Deventer lieten ze weer zien dat ze mee kunnen. 

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 6 – TOPDIVISIE HEREN

Na het gewestelijk kampioenschap van afgelopen woensdag mochten we vandaag al weer aan de bak in Hoorn; het zijn drukke tijden voor de marathonschaatsers van deze wereld. Bij aankomst had ik het genoegen om eerst nog even te genieten van de mooie wedstrijd bij de beloften. Het was weer volop koers waarin mijn ploeggenoten weer veelvuldig voorin te bewonderen waren en zelfs weer een podiumplek uit het vuur wisten te slepen. Elke week haal ik hier weer erg veel inspiratie uit waardoor ikzelf ook weer scherp en gemotiveerd aan het vertrek van onze eigen wedstrijd verschijn. Kortom, het is in meerdere opzichten van belang om deel uit te maken van een mooi en sterk team.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 5 – HEREN

Zaterdagavond mochten we weer los, in Den Haag deze keer, niet een van mijn lievelingsbanen. Aangekomen op de baan waren de juryleden nog druk bezig met alles goed installeren, ik vind het maar een amateuristisch baan zo. De Masters waren begonnen en ik begon rustig aan met inlopen met een paar bekenden van Utrecht. Vandaag zullen we maar met zijn tweeën starten, ik en Casper. De anderen zijn naar het NSK Afstanden of hebben het te druk met school of werk.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 5 – DAMES

Zaterdag 28 november was de vijfde wedstrijd uit de zesbanencompetitie. Deze wedstrijd vond plaats in Den Haag. Anneleen, Heidi en Annelies hadden eerder die dag al een Regio Top wedstrijd gereden in Hoorn, waar Heidi een mooi derde plaats wist te behalen! Voor de wedstrijd leek iedereen erg vermoeid, dit bleek ook wel tijdens de ploegbespreking met Joris vooraf. Niemand kwam met een duidelijk doel of plan voor de wedstrijd van die avond. Tot Annelies met het idee kwam om enkele ronden voor het eind de sprint aan te trekken voor de andere meiden van het regioteam. Dit vond een ieder een mooi plan en met dit idee begonnen we aan onze warming-up.

Lees meer »

BART 3E BIJ GEWESTELIJK KAMPIOENSCHAP NH-U

Woendagavond werd in Amsterdam het gewestelijk kampioenschap marathon van het gewest Noord-Holland-Utrecht gereden. Team Haven Amsterdam/SKITS stond met een mooie grote ploeg aan de start. Bij wist Ellen met een 11e plaats de hoogste notering te behalen. Veel dames uit de regioploeg wisten de wedstrijd uit te rijden, wat opzich een mooie prestatie was. Bij de heren zowel C, B als A rijders aan de start. Er werd een zeer aantrekkelijke koers gereden waarin uiteindelijk acht man twee rondes voorsprong had en ging strijden om de winst. In de sprint wist Bart de derde plaats te bemachtigen! Erik, Christoffel, Max en Mark eindigden ook in de top tien.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 4 – DAMES

Ook voor de dames stond er weer een 6-banen wedstrijd op het programma. Anna, Anneleen, Annelies, Heidi en ik reden de wedstrijd over 45 rondjes. Na de teampresentatie hadden we rustig de tijd om in te lopen terwijl we keken hoe onze mannelijke ploeggenoten van het goede ijs konden genieten. Ook zijn we nog even met de meiden bij elkaar gaan zitten om een concreet plan te maken. Het ‘gewoon lekker rijden’ van Heidi was voor mij en sommige anderen toch niet concreet genoeg. Het voornaamste doel voor de wedstrijd was om meer met elkaar te communiceren. Het lijkt ons namelijk heel vet om de wedstrijden steeds meer echt als ploeg te kunnen gaan rijden. Nadat we ons allemaal in het plan konden vinden, was het tijd om te beginnen!

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 4 – HEREN C

Zondag 22 November, de 4e zesbanen marathon staat op het programma. Utrecht deze keer, 70 rondes in plaats van de gebruikelijke 50. Ik heb er zin in, en ben ervan overtuigt dat ik deze keer mee ga zitten met de ontsnapping. Dat moet wel!

Lees meer »