Home » Nieuws

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »

Snelle wedstrijden in Utrecht

Zaterdag stond de Cup in Utrecht op het programma. 4 snelle wedstrijden en veel aanvallen waren in alle wedstrijden ingrediënten. Voor het team waren er wisselende uitslagen. Roos miste weer net aan het podium, Casper reed zijn eerste top-10, Bente reed zeer aanvallend maar dit werd helaas niet beloond, Daan reed de eerste top-10 voor de Aas en laat daarmee zien dat de eerste twee wedstrijden pech waren.

Lees meer »

Steeds dichter bij de uitschieter in Deventer

Dit weekend was het weer tijd om te koersen. De regio dames mochten van start tijdens de eerste Regiotop en de landelijke rijders stonden klaar voor KPN Cup 2 in Deventer. Bij de Regiotop mistte Roos net aan het podium, maar de ploeg mag terugkijken op een goede wedstrijd. Ook bij de Beloften was Mark voor de tweede keer dichtbij een podium, maar vluchtpoging in de finale redde het net niet. Bij de Dames Topdivisie was het net als vorige week een door de sprintersploegen gecontroleerde koers en Tessa reed in de sprint naar een mooie 14e plaats. De Topdivsie Heren hadden vorige week een valse start en in Deventer lieten ze weer zien dat ze mee kunnen. 

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG REGIOTOP EN ZESBANEN 7 – DAMES

Afgelopen zaterdag stond er weer een drukke dag voor de regiodames op de schaatsagenda! Na mijn gebruikelijke wedstrijdsvoorbereidingsdag met een beetje paardrijden, een beetje fietsen en een groot bord spaghetti stapte ik om kwart over drie in de auto richting Breda voor de regiotop.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 10 & 11 – BELOFTENDIVISIE

Net als vorig weekend is het dit weekend dubbele koers. De eerste etappe werd verreden op de ijsbaan van Breda. Na de tacktiekbespreking begonnen wij aan onze warming-up. Een jolige sfeer ontstond op de ijsbaan dankzij de feestmuziek die door de speakers werd gepompt. Menig schaatser vergat zijn vaste warming-up compleet en besloot zich op te warmen door rond te dansen.

Lees meer »

ENSCHEDE 1984 – 2015

In Enschede hadden ze vroeger een 200 meter ijsbaan. Daar ben ik begonnen met schaatsen toen ik 11 jaar was. Nu hebben ze daar een 400 meter baan en kreeg ik gisteren bloemen omdat ik daar mijn laatste marathonwedstrijd heb gereden. Volgend jaar stop ik met de wedstrijdsport.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 7 – HEREN

Aangenomen dat er een relatie bestaat tussen het nuttigen van meerdere speciaalbieren op de vrijdagavond/nacht en het gevoel van algehele malaise, lig ik zaterdag als een dood vogeltje op de bank de Scheldecross te kijken (vander Poel tweede). Ik val nog twee keer in slaap en eet tussendoor wat soep. Ik baal een beetje van m’n escapade van vrijdag, maar schuif zonder scrupules de schuld in de schoenen van Pieter Overmars en Stan Van den Berg. Zij waren het immers die een constante flux geel goud lieten aanvoeren. Zij waren het die nog naar een ‘leuke nieuwe tent’ op de Javastraat wilden. Als C rijder neem je aan dat ex-A rijders weten wat goed is voor een marathonschaatser.

Lees meer »

JAN MAARTEN HEIDEMAN STOPT NA DIT SEIZOEN MET MARATHONSCHAATSEN

Jan Maarten Heideman, de meest succesvolle marathonschaatser aller tijden, stopt aan het eind van dit seizoen met deze wedstrijdsport. Dit heeft hij deze week meegedeeld aan zijn team, Team Haven Amsterdam / SKITS. Hij is 42 jaar, bezig in de topdivisie aan zijn 20e seizoen en de enige in het huidige marathonpeloton die de Elfstedentocht van 1997 ook schaatste. Als eerste voltooide hij die op klapschaatsen. Om de Elfstedentocht te kunnen rijden werd hij ook marathonschaatser.

Lees meer »