Home » Nieuws

WEDSTRIJDVERSLAG REGIOTOP EN ZESBANEN 7 – DAMES

Afgelopen zaterdag stond er weer een drukke dag voor de regiodames op de schaatsagenda! Na mijn gebruikelijke wedstrijdsvoorbereidingsdag met een beetje paardrijden, een beetje fietsen en een groot bord spaghetti stapte ik om kwart over drie in de auto richting Breda voor de regiotop.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 10 & 11 – BELOFTENDIVISIE

Net als vorig weekend is het dit weekend dubbele koers. De eerste etappe werd verreden op de ijsbaan van Breda. Na de tacktiekbespreking begonnen wij aan onze warming-up. Een jolige sfeer ontstond op de ijsbaan dankzij de feestmuziek die door de speakers werd gepompt. Menig schaatser vergat zijn vaste warming-up compleet en besloot zich op te warmen door rond te dansen.

Lees meer »

ENSCHEDE 1984 – 2015

In Enschede hadden ze vroeger een 200 meter ijsbaan. Daar ben ik begonnen met schaatsen toen ik 11 jaar was. Nu hebben ze daar een 400 meter baan en kreeg ik gisteren bloemen omdat ik daar mijn laatste marathonwedstrijd heb gereden. Volgend jaar stop ik met de wedstrijdsport.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 7 – HEREN

Aangenomen dat er een relatie bestaat tussen het nuttigen van meerdere speciaalbieren op de vrijdagavond/nacht en het gevoel van algehele malaise, lig ik zaterdag als een dood vogeltje op de bank de Scheldecross te kijken (vander Poel tweede). Ik val nog twee keer in slaap en eet tussendoor wat soep. Ik baal een beetje van m’n escapade van vrijdag, maar schuif zonder scrupules de schuld in de schoenen van Pieter Overmars en Stan Van den Berg. Zij waren het immers die een constante flux geel goud lieten aanvoeren. Zij waren het die nog naar een ‘leuke nieuwe tent’ op de Javastraat wilden. Als C rijder neem je aan dat ex-A rijders weten wat goed is voor een marathonschaatser.

Lees meer »

JAN MAARTEN HEIDEMAN STOPT NA DIT SEIZOEN MET MARATHONSCHAATSEN

Jan Maarten Heideman, de meest succesvolle marathonschaatser aller tijden, stopt aan het eind van dit seizoen met deze wedstrijdsport. Dit heeft hij deze week meegedeeld aan zijn team, Team Haven Amsterdam / SKITS. Hij is 42 jaar, bezig in de topdivisie aan zijn 20e seizoen en de enige in het huidige marathonpeloton die de Elfstedentocht van 1997 ook schaatste. Als eerste voltooide hij die op klapschaatsen. Om de Elfstedentocht te kunnen rijden werd hij ook marathonschaatser.

Lees meer »