Home » Nieuws

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »

Snelle wedstrijden in Utrecht

Zaterdag stond de Cup in Utrecht op het programma. 4 snelle wedstrijden en veel aanvallen waren in alle wedstrijden ingrediënten. Voor het team waren er wisselende uitslagen. Roos miste weer net aan het podium, Casper reed zijn eerste top-10, Bente reed zeer aanvallend maar dit werd helaas niet beloond, Daan reed de eerste top-10 voor de Aas en laat daarmee zien dat de eerste twee wedstrijden pech waren.

Lees meer »

Steeds dichter bij de uitschieter in Deventer

Dit weekend was het weer tijd om te koersen. De regio dames mochten van start tijdens de eerste Regiotop en de landelijke rijders stonden klaar voor KPN Cup 2 in Deventer. Bij de Regiotop mistte Roos net aan het podium, maar de ploeg mag terugkijken op een goede wedstrijd. Ook bij de Beloften was Mark voor de tweede keer dichtbij een podium, maar vluchtpoging in de finale redde het net niet. Bij de Dames Topdivisie was het net als vorige week een door de sprintersploegen gecontroleerde koers en Tessa reed in de sprint naar een mooie 14e plaats. De Topdivsie Heren hadden vorige week een valse start en in Deventer lieten ze weer zien dat ze mee kunnen. 

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 13 & 14 – WINST IN DE BELOFTENDIVISIE!

Onze reis voor de marathon was dit weekend naar Eindhoven en Tilburg. Zaterdag reed ik mee met familie van der Harst, samen met Paul en Cas. Nadat Cas heerlijk uit had liggen rusten op mijn schouder tijdens de reis zijn we aangekomen bij de baan in Eindhoven. Krabbel zetten op de presentielijst en op naar de ploeg bespreking. Inmiddels twee marathons en 10 km verder weet ik niet meer wat we hadden besproken, maar Lars zal vast gezegd hebben dat ik niet mocht demarreren aan het begin. En natuurlijk wilden we er weer het beste van gaan maken.

Lees meer »

KPN NK MARATHON – HEREN

Door Jan Maarten Heideman Het NK zou gaan om de ploeg van Jillert Anema en Gary Hekman. Wel bijzonder om te zien dat twee knechten van Gary meteen in het begin mee schaatsten met Arjan Stroetinga. Dan is Gary direct uit geschaatst en heeft Stroetinga de grootste kans om te winnen. Ik kan me niet voorstellen dat dat de tactiek was van van Werven waar Gary voor schaatst.

Lees meer »

KPN NK MARATHON - DAMES

Daar stond hij afgelopen zondag (3 januari) dan voor de deur, het NK Marathon. Een wedstrijd op zich, zonder punten voor de Cup. Iedereen zou veel moeite gaan doen om die Nederlandse Titel binnen te halen. Op voorhand waren er een paar favorieten, maar onder het motto ‘nooit geschoten is altijd mis’, stapte ik het ijs op.

Lees meer »

KPN NK MARATHON – NEO SENIOREN

Het NK Marathon in Amsterdam. Al vanaf het moment dat bekend werd dat het NK in Amsterdam werd gereden keken we uit naar deze wedstrijd. De mooist wedstrijd op kunstijs van het jaar op de mooiste kunstijsbaan van het land. Met veel publiek en vooral met veel thuispubliek. De verwachtingen bleken terecht. De extra geplaatste tribunes stonden vol en tijdens de wedstrijd werden we luid aangemoedigd door alle aanwezige fans van de ploeg, en dat waren er veel zondag!

Lees meer »