Home » Nieuws

Zesbanen 5 - Regio Heren

Daar was die dan, mijn debuut voor team port of Amsterdam in de 6 banen. Na eerder al 70 rondjes “geoefend” te hebben op een baanmarathon in Amsterdam mocht ik zondagavond om 22:15 aan de start staan van mijn 3e marathon ooit, 70 rondjes in Haarlem. Dan denken jullie misschien wie maakt er nu midden in het seizoen zijn debuut in de 6 banen?

Lees meer »

KPN Cup 7 - Heren Topdivisie

Na een wedstrijd-loos weekend, mochten we afgelopen zaterdag weer aan de bak in Enschede. Na zo een korte rust pauze voelde dit toch al weer een beetje onwennig. Het is zo gewoon geworden, dat één dag van de week in het teken staat van een wedstrijd, dat je dit ritme snel gaat missen. Om dit gevoel een beetje te onderdrukken hadden mijn ploeggenoten een extra trainingsblok ingebouwd. Er werden vele kilometers gemaakt op de fiets en extra geschaafd aan de schaatstechniek.

Lees meer »

KPN Cup 7 - Heren Beloften

Alweer de zevende wedstrijd voor de cup, na Enschede zijn we over de helft en langzaamaan wordt het allemaal duidelijker wie een heel seizoen goed kan zijn. Mede door de flauwe grappen van Niels merk ik dat de sfeer goed is in de groep en daarnaast zorgde het voor wat vermaak tijdens de ellenlange autorit richting het oosten van het land. De wegrit wordt gekenmerkt door de vele stukken bos en als dat uitzicht begint weet je dat je pas op de helft bent.

Lees meer »

Flevonice - Regio Dames

Samen met mijn vaste carpoolmaatje Annelies, reden we richting Huize Zuilen om daar voorafgaand aan de wedstrijd in Biddinghuizen een heerlijke sportersmaaltijd te nuttigen. Dit gaf mij de gelegenheid om de wedstrijdvoorbereiding van ploeggenoot Anneleen te observeren. Anneleen, winnares van de afgelopen Zesbanenwedstrijd is een echte natuurijsspecialist. Misschien kan ik hier nog wat van leren. Anneleen zit nerveus aan de tafel, staat weer op en loopt naar haar schaatsen, al een tijdje niet geslepen, zou het hier nog op gaan vanavond? Oja, nog reepjes en een bidon nodig voor tijdens de wedstrijd. Annelies en mijn bord is al geruime tijd leeg, maar Anneleen haar zenuwen zijn minder hongerig.

Lees meer »

Zesbanen 4 - Regio Dames

Waren het mijn nieuwe, knaloranje veters? Was het de pasta pesto die ik al bijna de hele week at, en die onderhand aardig m’n neus uitkomt? De afwezigheid van ouders? Geen idee. Na mijn (relatieve) dieptepunt van drie weken geleden is de wedstrijd van vrijdag een absoluut hoogtepunt.

Lees meer »