Home » Nieuws

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »

Snelle wedstrijden in Utrecht

Zaterdag stond de Cup in Utrecht op het programma. 4 snelle wedstrijden en veel aanvallen waren in alle wedstrijden ingrediënten. Voor het team waren er wisselende uitslagen. Roos miste weer net aan het podium, Casper reed zijn eerste top-10, Bente reed zeer aanvallend maar dit werd helaas niet beloond, Daan reed de eerste top-10 voor de Aas en laat daarmee zien dat de eerste twee wedstrijden pech waren.

Lees meer »

Steeds dichter bij de uitschieter in Deventer

Dit weekend was het weer tijd om te koersen. De regio dames mochten van start tijdens de eerste Regiotop en de landelijke rijders stonden klaar voor KPN Cup 2 in Deventer. Bij de Regiotop mistte Roos net aan het podium, maar de ploeg mag terugkijken op een goede wedstrijd. Ook bij de Beloften was Mark voor de tweede keer dichtbij een podium, maar vluchtpoging in de finale redde het net niet. Bij de Dames Topdivisie was het net als vorige week een door de sprintersploegen gecontroleerde koers en Tessa reed in de sprint naar een mooie 14e plaats. De Topdivsie Heren hadden vorige week een valse start en in Deventer lieten ze weer zien dat ze mee kunnen. 

Lees meer »

Zesbanen 5 - Regio Heren

Daar was die dan, mijn debuut voor team port of Amsterdam in de 6 banen. Na eerder al 70 rondjes “geoefend” te hebben op een baanmarathon in Amsterdam mocht ik zondagavond om 22:15 aan de start staan van mijn 3e marathon ooit, 70 rondjes in Haarlem. Dan denken jullie misschien wie maakt er nu midden in het seizoen zijn debuut in de 6 banen?

Lees meer »

KPN Cup 7 - Heren Topdivisie

Na een wedstrijd-loos weekend, mochten we afgelopen zaterdag weer aan de bak in Enschede. Na zo een korte rust pauze voelde dit toch al weer een beetje onwennig. Het is zo gewoon geworden, dat één dag van de week in het teken staat van een wedstrijd, dat je dit ritme snel gaat missen. Om dit gevoel een beetje te onderdrukken hadden mijn ploeggenoten een extra trainingsblok ingebouwd. Er werden vele kilometers gemaakt op de fiets en extra geschaafd aan de schaatstechniek.

Lees meer »

KPN Cup 7 - Heren Beloften

Alweer de zevende wedstrijd voor de cup, na Enschede zijn we over de helft en langzaamaan wordt het allemaal duidelijker wie een heel seizoen goed kan zijn. Mede door de flauwe grappen van Niels merk ik dat de sfeer goed is in de groep en daarnaast zorgde het voor wat vermaak tijdens de ellenlange autorit richting het oosten van het land. De wegrit wordt gekenmerkt door de vele stukken bos en als dat uitzicht begint weet je dat je pas op de helft bent.

Lees meer »

Flevonice - Regio Dames

Samen met mijn vaste carpoolmaatje Annelies, reden we richting Huize Zuilen om daar voorafgaand aan de wedstrijd in Biddinghuizen een heerlijke sportersmaaltijd te nuttigen. Dit gaf mij de gelegenheid om de wedstrijdvoorbereiding van ploeggenoot Anneleen te observeren. Anneleen, winnares van de afgelopen Zesbanenwedstrijd is een echte natuurijsspecialist. Misschien kan ik hier nog wat van leren. Anneleen zit nerveus aan de tafel, staat weer op en loopt naar haar schaatsen, al een tijdje niet geslepen, zou het hier nog op gaan vanavond? Oja, nog reepjes en een bidon nodig voor tijdens de wedstrijd. Annelies en mijn bord is al geruime tijd leeg, maar Anneleen haar zenuwen zijn minder hongerig.

Lees meer »

Zesbanen 4 - Regio Dames

Waren het mijn nieuwe, knaloranje veters? Was het de pasta pesto die ik al bijna de hele week at, en die onderhand aardig m’n neus uitkomt? De afwezigheid van ouders? Geen idee. Na mijn (relatieve) dieptepunt van drie weken geleden is de wedstrijd van vrijdag een absoluut hoogtepunt.

Lees meer »