Home » Nieuws

KPN Cup 11 Amsterdam & Natuurijs Haaksbergen

Zaterdag 19 januari stond de marathon op de Jaap Eden baan op het programma. Een thuis wedstrijd met veel fans van de studentenvereniging SKITS en natuurlijk een team dat voelde dat ze moesten gaan presteren. Daarnaast was er de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen waar veel van onze regionale rijders aan de start stonden. 

Lees meer »

KPN Cup Heerenveen

Afgelopen dagen stonden er een aantal wedstrijden op het programma voor onze rijd(st)ers. Zaterdag stond er voor alle categorieën de KPN Cup in Thialf op het programma.

Lees meer »

NK Marathon Groningen

Oudjaarsdag is voor de meeste mensen hartstikke normaal! Lekker oud & nieuw vieren en tot laat gezellig doen met vrienden en/of familie. Voor een marathonschaatser staat oudjaarsdag in een heel ander teken. Wanneer iedereen uitslaapt zat in de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag de Belofterijder al in de auto en zaten de Topdivisie rijders en -sters op de fiets hun benen los te trappen. Het Nederlands Kampioenschap Marathon stond op de kalender. De strijd om het felbegeerde truitje!

Lees meer »

4 dagen volle bak en eerste overwinning

Vier dagen koers, de Trachitol Trophy. Vier dagen de kans om het beste uit jezelf te halen en of onze rijders dat deden! Lees hier kort het verslag van de opvallendste uitslagen in de koersen van afgelopen weekend. Ook de Regio Dames hadden het druk, met de regiotop in Hoorn en de Zesbanen wedstrijd in Haarlem, wat twee podiumplekken en een overwinning opleverde voor Roos. 

Lees meer »

Snelle wedstrijden in Utrecht

Zaterdag stond de Cup in Utrecht op het programma. 4 snelle wedstrijden en veel aanvallen waren in alle wedstrijden ingrediënten. Voor het team waren er wisselende uitslagen. Roos miste weer net aan het podium, Casper reed zijn eerste top-10, Bente reed zeer aanvallend maar dit werd helaas niet beloond, Daan reed de eerste top-10 voor de Aas en laat daarmee zien dat de eerste twee wedstrijden pech waren.

Lees meer »

Steeds dichter bij de uitschieter in Deventer

Dit weekend was het weer tijd om te koersen. De regio dames mochten van start tijdens de eerste Regiotop en de landelijke rijders stonden klaar voor KPN Cup 2 in Deventer. Bij de Regiotop mistte Roos net aan het podium, maar de ploeg mag terugkijken op een goede wedstrijd. Ook bij de Beloften was Mark voor de tweede keer dichtbij een podium, maar vluchtpoging in de finale redde het net niet. Bij de Dames Topdivisie was het net als vorige week een door de sprintersploegen gecontroleerde koers en Tessa reed in de sprint naar een mooie 14e plaats. De Topdivsie Heren hadden vorige week een valse start en in Deventer lieten ze weer zien dat ze mee kunnen. 

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 9 – HEREN

Laat, heel laat in de avond moest er nog een groepje jonge jongens (en wat ouderen) 50 rondjes rijden over het ijs van Alkmaar. 22.45 was de starttijd, veel te laat als je het mij vraagt en volgens mij waren we nog later gestart.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG FLEVONICE – DAMES

Nadat mijn zusje laatst bij een wedstrijd gekeken had, merkte ze op dat ze nog liever ging bungeejumpen dan dat ze een marathon ging schaatsen. Zelf rijd ik doorgaans liever een lekkere marathon met gezellige ploeggenoten dan dat ik me met een elastiek om m’n enkels van een of andere brug af stort. Echter, rond wedstrijddagen komen mijn gedachten toch enigszins bij de opmerking van m’n zusje in de buurt.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG FLEVONICE – HEREN C

Vandaag werd ik wakker met een aantal berichtjes over het geweldig leuke stukje over de wedstrijd op Flevonice van afgelopen woensdag van Anneleen (aanrader om te lezen!). Nadat ik uitgeslapen heb (we hebben vanavond een geschatte aanvangstijd van 22.45 van de wedstrijd in Alkmaar), klim ik ook in de pen en ga ik een poging doen ook een leuk stukje te schrijven over afgelopen woensdag. Ik heb noch de geestigheid, nog het schrijftalent van Anneleen, dus bear with me!

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 13 & 14 – TOPDIVISIE HEREN

“Hé, die rijder heeft helemaal geen nummer op zijn been.” Je zou het bijna niet geloven maar zondag was het Erik die een christoffeltje (zie Wedstrijdverslag KPN Cup 3) uitgehaald had. Geen pak bij je? Dan trek je gewoon het extra pak van Casper aan, regel je het even met de jury, opgelost.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 8 – DAMES

Afgelopen zondag werd de eerste zesbanen wedstrijd van 2016 gereden, in Utrecht. Voor dames betekent dit een wedstrijd over 45 ronden. Voor de wedstrijd maakten wij samen met Joris het plan de wedstrijd hard te maken, een echte sloopkoers moest het worden. Door veel aan te vallen zouden dan alleen de sterksten, wij natuurlijk, overblijven.

Lees meer »

WEDSTRIJDVERSLAG ZESBANEN 8 – HEREN

Weer de eerste zesbanenwedstrijd nadat wij als ploeg op trainingskamp zijn geweest in Erfurt tijdens de kerstvakantie. Daar waar wij uitgebreid onze techniek verbeterd hebben en waar we het super gezellig gehad hadden.

Lees meer »