Wedstrijdverslag Regiotop 1 - Dames

Gepubliceerd op 1 november 2017 om 12:22

Gierende wind rondom de Elfstedenhal; ja waar anders zouden we zijn dan in het hoge Noorden voor Regiotop numero Uno. Na de eerste Zesbanen wedstrijd in Utrecht een week geleden, hebben we weer het gevoel weer ‘opnieuw’ te moeten kijken waar we staan: weer een aantal andere dames erbij, vijf rondjes meer en zou de snelheid hoger liggen? Na de transponder en afgeronde punten-check hebben we een korte voorbespreking en besluiten maar gewoon te kijken waar het schip strand. Ik opper nog om tweetallen te maken en elkaar steeds op te zoeken, maar dat wuiven de andere meiden een vrolijk weg, conclusie: gewoon lekker rijden dus!

 

De eerste 23 rondjes vliegen voorbij zonder dat we er erg in hebben, uitlooppogingen hebben geen kans. Tessa, Suzanne, Famke en Rigt vormen een POA-blok op kop, maar dan valt er iemand in de bocht en een bocht later gaat ook Estelle, ze staat snel weer op en een hard fluitsignaal klinkt, EHBO op het ijs in verband met de eerste valpartij. Dit geeft Estelle de kans op alle gemak weer aan te sluiten. Na 4 rondjes verplichte rust volgt een herstart en Tessa en ik brengen het peloton weer op gang, waarna Tessa de derde plek in de tussensprint pakt! Er volgt daarna een rust, gevolgd door  weer een aantal snelle rondes en het gaat vrij lang op een lint. Estelle valt weer en houdt het voor gezien voor vandaag. Met nog ongeveer 8 rondes op het bord keert de rust even terug, de samenwerking is goed en we laten, roepen of ‘duwen’ elkaar ertussen waar nodig. Vrij snel daarna probeert iedereen een plekje voorin te vinden, het is een geduw en getrek, het ‘keep pushing’ wordt iets te letterlijk genomen. Met nog 2 rondes voor het einde zit ik goed, maar het hele peloton schuift op de tweede rij langs en Bam we zitten weer achterin. Die top 10 plek kunnen we vergeten. De laatste ronde zitten Tessa, ik en Annelies redelijk dichtbij elkaar. Na de laatste bocht maakt Tessa een onverwachte beweging en doet solidair met Estelle, ze gaat er ook bij zitten. Helaas voor vandaag; maar ach de fruitmand van de tussensprint was al binnen! 

Na de ietwat teleurstellende massasprint stappen we toch enthousiast het ijs af, lekker gereden wel! Na een rondje uitlopen mogen we tijdens de wedstrijd van de beloften, op het -letterlijk- bankje komen zitten bij Victor Plomp; tijd voor een evaluatie. Een van de puntjes is dat we toch tweetallen hadden moeten maken, ‘ha had ik toch gelijk!’.We nemen de overige puntjes mee naar komend wedstrijdweekend: zaterdag Zesbanen in Den Haag; zondag in Haarlem. We hebben er zin in!

Uitslag:
Rigt: 19e
Annelies: 22e
Suzanne: 26e
Famke: 28e
Tessa: 33e 
Estelle: 43e

Rigtregiotop-1.jpgFoto door Ben van Trierum