Niels Immerzeel en Mark van der Harst debuteren volgend seizoen in Topdivisie bij Team Port of Amsterdam/SKITS

Gepubliceerd op 15 februari 2017 om 11:00

Beloften Niels Immerzeel en Mark van der Harst zullen volgend seizoen namens Port of Amsterdam/SKITS gaan debuteren in de Topdivisie. Het tweetal komt dit jaar uit voor de Beloftenformatie van de Amsterdamse studentenploeg. Immerzeel stond lang aan de leiding in de KPN Marathon Cup en Van der Harst won twee wedstrijden waaronder het kampioenschap van Noord-Holland/Utrecht waar hij verschillende Topdivisierijders klopte.

"Na de goede prestaties in het beloftenteam van Port of Amsterdam/SKITS willen we graag door met deze talentvolle schaatsers", zegt Casper Helling, ploegleider van de Heren Topdivisie. Niels Immerzeel won de tweede wedstrijd in de KPN Marathon Cup en stond lang aan kop in het algemeen klassement. Het Oranje leiderspak lijkt nu een prooi voor concurrent Kevin Hoekstra maar Immerzeel gaat het Witte jongerenpak met een voorsprong van 40 punten op zeker mee naar huis brengen. Ook op natuurijs reed hij zeer aanvallend en was op het ONK en de Alternatieve lang onderdeel van kopgroepen.

Mark van der Harst won de openingswedstrijd en droeg dus ook het oranje pak. Toen Immerzeel het van hem overnam heeft hij zich vaak opgeofferd voor het team. Een andere opvallende prestatie was zijn overwinning in het Gewestelijk kampioenschap van Noord-Holland/Utrecht waar hij Topdivisierijders Jouke Hoogeveen en Stefan Wolffenbuttel klopte. In de zogenaamde doorstroomwedstrijden, waar de eerste twintig Beloften starten in de Topdivisie, liet hij een aantal keer zien mee te kunnen op dat niveau.

Teambaas Guus Heijnen is in zijn nopjes met het doorstromen van deze rijders. "We bewijzen jaar op jaar dat we talenten klaarstomen voor de Topdivisie. Mark is zelfs de 6e rijder die we van C- naar A-niveau hebben begeleid. We hebben dus een opleiding die werkt."

Mark2-3.jpg

Mark-5.jpg

nst29okt2016-n-imm-3.jpg

Niels-3.jpg